Патријарх српски честитао Онуфрију 10. годишњицу устоличења

0
порфирија, цркве

Патријарх Порфирије (Izvor: spc.rs)

Патријарх српски честитао Онуфрију 10. годишњицу устоличења.

Патријарх српски Порфирије је, у име Српске православне цркве, честитао Његовом Блаженство Митрополиту Онуфрију десетогодишњицу устоличења кијевских митрополита, преноси Информативно-просветно одељење УПЦ .

„Црквени Сабор, на челу са Духом Светим, кроз кога си примио благодат апостолства (Рим. 1, 5), поверио ти је првостолну службу да непрестано браниш Цркву и народ“, наводи се у честитци.

Прочитајте још:  Почело обележавање 148 година од Невесињске пушке
Предстојатељ Српске цркве је истакао да се већ деценију Његово Блаженство Митрополит Онуфрије неуморно брине за потребе своје пастве и у великим страдањима и тешкоћама надахњује вернике речју истине.

„У заједничкој радости целе Цркве, заједно са Светим Онуфријем, небеским покровитељем Вашег Блаженства, узносимо молитве Свемилостивом Господу, да благослови Ваш многострадални народ и подари Вам јако телесно и духовно здравље, на радост благочестивог свештенства и од Бога повереног ти стада. Живи дуго, Преблажени Учитељу, на многаја љета!“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Савез православних новинара

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *