Да ли Предраг Воштинић у тајности контролише поједине опозиционе медије?

0

Да ли Предраг Воштинић у тајности контролише поједине опозиционе медије?

У кругу прозападних опозиционих партија и невладиних организација појавила се вест да је лидер „Локалног фронта“ из Краљева Предраг Воштинић недавно постао прикривени власник, односно „уредник из сенке“ новооснованог радија „Слобода“ из Краљева, који намерава да користи за своје опозиционо деловање.

Имајући у виду потпуну слободу медијског простора у Србији, не би било ништа чудно да се тајкунској машинерији Драгана Шолака у бесомучним нападима на председника Србије и све друге патриотске снаге прикључи још један локални медиј који ће пласирати добро познату агенду којом диригује опозиција предвођена Драганом Ђиласом.

Међутим, оно што привлачи пажњу јавности је мало позната околност да Воштинић покушава да свој фактички, нетранспарентни утицај над овим радијом, који ускоро планира покретање и интернет портала, држи у строгој тајности.

Наиме, како сазнајемо из добро обавештених извора, један од разлога лежи у чињеници да је Воштинић потпуно свестан да ће, уколико се за то сазна, пре свега због његове лоше репутације у локалној средини, народ имати негативан однос према овом медију и програму који се са њега пласира.

Други, много озбиљнији разлог је то што је, како сазнајемо, Воштинић злоупотребио своје пријатељство са Драганом Поповићем, координатором програма за оснаживање локалних медија у оквиру „Европске задужбине за демократију“ – EED, како би од ове западне фондације добио новчана средства за покретање радија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Украјина наводи да ће повратити контролу над водама Црног мора помоћу страног оружја
Наравно, поред питања оправданости трошења средстава EED баш на Воштинићев радио и његово опозиционо деловање, ово отвара питање и како су та средства заправо расподељена, односно, колико је новца за то стварно потрошено, а колико је завршило на неком другом месту.

Новости онланјн

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *