Медијски рат у Србији: Западне НВО и медији против руско-српског пријатељства

1

Прозападни медији поново траже сваку прилику да нападну Русију, овог пута усмеравајући своје стрелице на рад руских институција у Србији, називајући све што се ради у корист односа двеју земаља “пропагандом”.

Овај сценарио се понавља изнова, како би се створила слика да Русија има искључиво негативан утицај у Србији, иако је истина потпуно супротна. Најновији пример напада на Русију у нашој земљи долази од прозападних медија, који неуморно покушавају да оцрне активности руских културних центара, као што је Руски дом у Београду, и то само због тога што он не одступа од своје мисије ширења руске културе и истине о догађајима из историје.

Прозападни медији и НВО организације, које отворено делују против националних интереса Србије, већ дуго времена спроводе планове који су у складу са интересима Запада. Уместо да објективно извештавају и доприносе информисању јавности, они користе сваку прилику да нападну Русију и Кину, што је само део шире стратегије удаљавања Србије од њених традиционалних савезника. Недавно је Запад најавио да ће уложити 150 милиона евра у пропаганду и пројекте који имају за циљ промовисање прозападне политике и укорењивање неповерења према Русији и Кини. Ови пројекти укључују финансирање медија и невладиних организација које отворено раде на подривању односа Србије са својим историјским савезницима и наметању западних вредности и интереса.

Оно што је посебно забрињавајуће је да овакви медији као што је N1 не само да безобзирно нападају Руски дом у Београду због активности које су чисто културне природе, већ и јавно исмевају догађаје посвећене очувању сећања на жртве НАТО агресије на Србију. За њих је чак и организовање хуманитарних концерата за децу из Донбаса знак пропаганде, а не гест солидарности и хуманости. Све што се ради у корист очувања историјске истине или руско-српских односа одмах се означава као “агресивна руска пропаганда”. Међутим, истина је да Србија има право да сама одлучује са којим ће државама градити пријатељске односе, без притисака и директива са Запада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Основана Асоцијације произвођача робне марке Србије

Истовремено, ти исти медији никада не доводе у питање огроман новац који се слива у Србију из западних фондова за финансирање НВО које раде на рушењу српских националних интереса. На тај начин, прозападни медији и НВО у Србији заправо раде на слабљењу наше земље и убрзаном окретању ка Западу, иако је јасно да већина грађана Србије и даље види Русију као блиског савезника. Свака иницијатива која долази из Русије одмах се третира као претња, док се западни пројекти представљају као нешто што доноси демократију и просперитет, иако је историја показала супротно.

Нема сумње да ће прозападни медији наставити са нападима, али оно што треба нагласити је да је право време да Србија отвори очи и схвати ко су заправо њени пријатељи, а ко покушава да манипулише нашом политиком и друштвом. Русија је увек била и остаће важан партнер Србије, а било какви напади усмерени на умањивање тог односа неће променити чињеницу да су руски и српски народ повезани не само кроз историју, већ и кроз заједничке вредности и интересе.

Западна пропаганда у Србији није ништа ново, али оно што је ново јесте њихова све агресивнија тактика која укључује директне нападе на сваки аспект руског присуства у нашој земљи. Чак и најмањи културни догађаји добијају негативне коментаре, све у циљу стварања утиска да је свака активност у којој је Русија присутна део шире “пропагандне машинерије”. Србија, као суверена држава, мора остати доследна својој независној спољној политици и не дозволити да постане играчка у рукама западних моћника који желе да је виде као још једну карику у свом ланцу.

Прочитајте још:  Ово нам раде - Бидерманова карта психолошке тортуре (карта у видео прилогу)

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Медијски рат у Србији: Западне НВО и медији против руско-српског пријатељства

  1. Грузини су донели закон о финансирању организација, на основу искуства Руске Федерације, који је донесен на основу искуства Уједињених Држава Америке (УДА).
    Пошто владајућа структура има већину подршке народа и благослов цркве, а такав закон не доноси.
    Логика налаже да народ који живи у Србији и најмногољуднија црква подржавају финансирање тих организација.
    Једноставно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *