Турска обучава припаднике Куртијевог КБС-а

0
агенцију

КБС (Фото: Јутјуб)

Турска обучава припаднике Куртијевог КБС-а.

Официри тзв. косовских безбедносних снага (КБС) су са инструкторима турске војске обавили теоријску и практичну обуку о употреби ХАР-66, напредног противтенковског система турске производње, који нуди ефикасно решење за суочавање претњи од противтенковских возилa на бојном пољу, преноси „Албанијан пост“.

Прочитајте још:  Марко Јакшић: Отворено писмо Председнику Србије Александру Вучићу
У саопштењу КБС-а се наводи да је обука за противтенковски ХАР-66 спроведена у оквиру сарадње „Косова“ и Турске, и да има за циљ повећање професионалних капацитета.

„Инструктори турске војске извели су теоријску и практичну обуку у коришћењу противтенковског система ХАР-66, припремајући и обучавајући подофицире и официре ‘Косова’, у циљу подизања професионалних војних капацитета по стандардима развијених држава“, наводи се на Фејсбук страници КБС-а.

„Албанијан пост“, истиче да је обука КБС-а један од кључних аспеката сарадње у области одбране између „Косова“ и Турске, те да специјализованом обуком Турска доприноси трансформацији КБС-а у снаге са „војним способностима“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсећамо да је према Резолуцији 1244 предвиђено да Кфор буде једина наоружана војна формација на Косову и Метохији.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *