МУСЛИМАНИ У СЛОВЕНИЈИ ТРАЖЕ У ШКОЛАМА ОБРОКЕ БЕЗ СВИЊЕТИНЕ: Добили одговор да учионице нису ресторани!

0

МУСЛИМАНИ У СЛОВЕНИЈИ ТРАЖЕ У ШКОЛАМА ОБРОКЕ БЕЗ СВИЊЕТИНЕ: Добили одговор да учионице нису ресторани!

Председник Друштва директора основних школа у Словенији Мојца Михелич изјавила је, поводом захтева Исламске заједнице да се у школе уведе јеловник без свињетине, да школе нису ресторани и прехрамбене установе. Из Исламске заједнице у Словенији оцењују да је “нечувена и недопустива” тврдња неких да би муслимани требали да се прилагоде локалним обичајима ако желе да се интегришу у словеначко друштво.

Истичу да су анализирали јеловнике у свим словеначким основним школама и да “свињетина пречесто на јеловницима”, односно у просеку два до три пута недељно, што “није у складу ни са смерницама здраве исхране”.

Прочитајте још:  Школе прелазе на ОНЛАЈН, али не сви ђаци! Ево која опција је на столу, ШТА ЋЕ БИТИ СА ВРТИЋИМА, шта са основцима, а шта са средњошколцима и студентима
Из Исламске заједнице у Словенији наводе да ученици у основним школама барем једном недељно за ужину добију свињетину, па многа муслиманска деца тада једу само комад хлеба и јабуку.

Школе истичу да се због кадровских и финансијских потешкоћа не могу свима прилагођавати, пише “24 часа”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Желела бих да јавност коначно схвати да школе и образовне установе нису прехрамбене, а нисмо ни дечји вртићи нити финансијске институције” – рекла је Михеличева.

Он је понудила могућност да се на свим месним оброцима јасно означи о којем се месу ради, као и да би школе могле раније да објављују јеловнике како би родитељи могли да пронађу алтернативна јела за своју децу када је свињетина на јеловнику.

“Посао школа није да хране децу, већ да их одгајају и образују” – рекла је Михеличева.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *