ЕКСКЛУЗИВНО: Коме помаже министар Хусеин Мемић да профитира на рачун ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД ДИЈАБЕТЕСА?

1
мемић

Хусеин Мемић

Министар туризма Хусеин Мемић умешан је у скандал везан за шверц и продају сензора Libre, који су намењени деци оболелој од дијабетеса.

Како Васељенска ексклузивно сазнаје, Мемић је јавно признао да набавља сензоре на нелегалан начин, правдајући се тиме да му је то потребно за лечење његовог детета. Међутим, оно што је почело као наводна помоћ сопственом детету, брзо је прерасло у бизнис који му доноси огроман профит.

Наиме, Мемић је формирао удружење родитеља деце оболеле од дијабетеса под именом „Аларм“, које наводно ради у интересу оболеле деце, али је у ствари само параван за незаконите активности. За председника тог удружења поставио је свог блиског пријатеља, Мирослава Стевића, који је директно укључен у продају сензора. Стевић, преко удружења, продаје сензоре родитељима оболеле деце. Овакав начин профитирања на рачун болесне деце и њихових породица је шокирао јавност.

У прилогу постоје докази који показују како Стевић активно продаје ове сензоре. На једној од фотографија се види жена која наручује сензоре директно од Стевића. Средства од ових трансакција наводно иду директно у џепове Мемића и његових сарадника. Док је Мемић као министар на платном списку државе и треба да ради у корист грађана, он заправо ради против државе, искоришћавајући болест деце за личну финансијску добит.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Удружење „Аларм“, које би требало да пружа подршку деци оболелој од дијабетеса, служи као параван за овај илегални бизнис. На једној од фотографија видимо Стевића на престижној конференцији „Advanced Technologies & Treatments for Diabetes“, која је одржана у Фиренци. Овај пут му је наводно финансирао министар Мемић, што додатно показује њихову блиску повезаност и начин на који злоупотребљавају ресурсе.

Прочитајте још:  Да ли су тужитељке својим иступањем у јавности намерно угрозиле случај корупције у "ЕПС"-у

На овај начин они саботирају дугогодишње напоре и борбу да се оболелој деци омогуће најбоља средства за лечење о трошку фонда.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЕКСКЛУЗИВНО: Коме помаже министар Хусеин Мемић да профитира на рачун ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД ДИЈАБЕТЕСА?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *