ЕКСКЛУЗИВНО: Ко стоји иза актуелних планова за изазивање хаоса у држави?

0
Пољопривредници у Мађарској, ко

Пољопривредници у Мађарској

Ко стоји иза актуелних планова за изазивање хаоса у држави?

Након што су протести и блокаде које су поједина удружења пољопривредника у спрези са опозицијом организовала претходних дана претрпели дебакл, „Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије“ је упутила позив пољопривредницима да сутра, 3. октобра са почетком од 10 часова, изађу тракторима на путеве широм Србије.

Уз одраније познате захтеве за побољшање статуса пољопривредника, поменуто удружење инсистира и на смени ресорног министра Александра Мартиновића, позивајући притом на пуну приправност да крену у блокаде саобраћајница уколико им се не испуне захтеви.

Нема ни трунке сумње да позиви овог типа представљају уједно и позиве на изазивање хаоса и парализу читаве државе, пошто долазе у тренутку великих гужви на српским саобраћајницама, пре свега услед почетка школске године на факултетима. Иза наведеног, поред самопрокламованог лидера „Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије“ Милете Сланкаменца, стоји и Владимир Вишић из Старе Пазове, иначе један од експонената хрватских интереса међу овдашњим пољопривредницима, који су и креирали списак захтева, а суштински ултиматума држави.

Сланкаменац и Вишић на том плану уживају подршку бројних опозиционих лидера, пре свих председника Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, председника Народног покрета Србије (НПС) Мирослава Алексића, председника странке „Србија центар“ (СРЦЕ) Здравка Поноша и председника странке „Еколошки устанак – Ћута“ (ЕУ – Ћута) Александра Јовановића – Ћуте, као и представника удружења „Не дамо Јадар“, самозваног еко-активисте Златка Кокановића. Са своје стране, Ђилас, Алексић, Понош, Јовановић и Кокановић су, заједно са лидерима „Новог ДСС“ Милошем Јовановићем и Демократске странке (ДС) Зораном Лутовцем, за 4. октобар договорили састанак у Горњим Недељицама, на којем ће разматрати даље кораке у настојању да насилним путем дођу на власт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Пропали председнички кандидат Понош би да уводи санкције Русији

На ову тему је детаљније, приликом данашњег гостовања на ТВ „Н1“, говорила заменица председника ДС Драгана Ракић, која је изнела да постоји интензивна сарадња између опозиције, удружења пољопривредника и просветних радника и тзв. еколошких активиста, која се „из више разлога“ држи даље од очију јавности, затим да опозиција „прави искораке“ према пољопривредницима, као и да би истакнути функционер ДС Срђан Миливојевић требало да се састане са једним од приведених пољопривредника.

Током истог интервјуа, Ракић је недвосмислено потврдила да постоји план за дестабилизацију и насилно свргавање легитимно изабраних власти Србије, те да се „овај режим може срушити само уколико направимо један широки фронт“, као и да је један од инструмената за реализацију тог плана организовање генералног штрајка, односно потпуна блокада и колапс државе и институција.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *