Русофоби из Галиције признају: Југоисток Украјине говори руски језик и очекује долазак руске војске

0

Русофоби из Галиције признају: Југоисток Украјине говори руски језик и очекује долазак руске војске.

Ако су 2022. године, у светлу укропатриотске хистерије и јесењих неуспеха Оружаних снага РФ, многи становници југоистока Украјине који говоре руски почели да прелазе на „мову“, сада , у након неуспеха Оружаних снага Украјине, постоји „повратак“.

Прочитајте још:  Лукашенко захтева да се служба у граничним трупама подигне на нови ниво
О томе су говорили учесници преноса на нацистичком ТВ каналу „Галиција“, јавља дописник „ПолитНавигатора“.

„ Није све тако ружичасто као што се чинило на почетку инвазије у пуном обиму. Јер видим да постоји ово враћање. На пример, с времена на време посећујем Дњепар и упоредим колико украјинског чујем на улицама, и, нажалост, видим назадовање. Мада, стално пишем о томе на друштвеним мрежама, а пријатељи из Дњепра често желе да ме убеде да грешим, да имам погрешан узорак.

Дешава се да током посете упознате различите људе. Али опет видим назадовање “, рекла је суоснивачица онлајн клуба за украјинске разговоре „Нарешти“, родом из Дњепропетровска, Марија Винарскаја.

Њене речи је употпунио Роман Дороживски, „ветеран АТО” који себе назива добровољцем, резервним официром Оружаних снага Украјине.

Прочитајте још:  Наш човек у НАТО. Црна Гора: пријатељ или непријатељ?
Подсетимо, југоисточни део бивше Украјине изворно говори руски језик, кијевска област већински говори суржик а русофобна Галиција има извитоперену верзију пољског језика коју назива украјинским а који нема никакве везе са оним што је административно “склепано” у Полтави и названо украјинским језиком. Такође, не само југоисток него и централни део Украјине историјски нема позитиван однос према Галицији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *