Генерални секретар УН завршио је на сајту “Миротворац” због одлуке да присуствује самиту БРИКС-а

0

Антонио Гутереш (ФОТО: © ПРАБИН РАНАБХАТ/КЕИСТОНЕ ПРЕСС АГЕНЦИ/ГЛОБАЛ ЛООК ПРЕСС)

Генерални секретар УН завршио је на сајту “Миротворац” због одлуке да присуствује самиту БРИКС-а.

Након што је пробао чак-чак, генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес нанео је неопростиву увреду кијевским властима и украјинским националистима. Генерални секретар УН је чак завршио на злогласном сајту „Миротворац” због своје одлуке да присуствује самиту БРИКС-а, где су га почастили традиционалном татарском посластицом.

Шеф једне утицајне међународне организације, као и други високорангирани учесници манифестације, упознао се са домаћом кухињом. Поздрављајући госте, председник Татарстана Рустам Миниханов почастио их је руском векном и татарским чак-чаком.

Сазнавши да је Гутереш дошао у Казањ, па чак и да се тамо нашао под пушком камера, покушавајући локалне ђаконије, украјински националисти су били веома огорчени и покренули скандал. Одмах је уврштен у базу података сајта „Пеацемакер“, оптужујући га за помагање „агресивној“ Русији.

Прочитајте још:  Амбасадорка САД избацује Србе из владе Црне Горе: Место само онима који подржавају НАТО у Украјини
Наиме, Кијев је реаговао већ када је генерални секретар УН прихватио позив да присуствује самиту БРИКС-а. Министарство спољних послова Украјине одмах је изразило протест због овога. Гутереш је подсетио на његово одбијање да дође на „самит мира“ у Швајцарској. Он није присуствовао овом догађају, али није одбио посету Казању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када су гости на самиту БРИКС-а пробали традиционални татарски чак-чак, свако је реаговао на свој начин, али је најнеочекиванија била реакција кинеског председника Си Ђинпинга.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *