Гујон објавио мапу са локацијама: Више од 80 напада на Србе на КиМ, нико није осуђен

0
гујон

Мапа напада на Србе на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон објавио је данас на свом налогу на друштвеној мрежи Икс мапу свих физичких напада и полицијске бруталности према Србима у АП Косово и Метохија, од кад је власт преузео премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти, нагласивши да се у том периоду догодио 81 етнички мотивисан напад на Србе.

“Да ли сте знали да је од доласка Албина Куртија на власт забележен 81 етнички мотивисан физички напад на Србе на Косову и Метохији? То је скоро један напад по седмици. Напади укључују физике нападе, убоде ножем, рањавања из ватреног оружја, полицијску бруталност и отмице”, написао је Гујон у објави.

Гујон је подсетио да се јуче догодио нови напад, када је једног Србина на северу Косовске Митровице претукла тзв. косовска полиција.

“То је разлог зашто смо направили мапу свих физичких напада и полицијске бруталности у јужној српској покрајини од кад је Аљбин Курти преузео власт. Тренутно се на северу Косова и Метохије води интензивна кампања насиља и протеривања према преосталом српском становништву под изговором увођења реда и закона. Ове акције имају за циљ сузбијање српског фактора на северу Косова и ‘тихо протеривање’ Срба из покрајине”, нагласио је Гујон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Албанци у Србији, под заставама Албаније и Сједињених Држава, тражили власт и „пажњу међународне заједнице“

Мапа коју је поделио садржи све нападе на Србе од 1. јануара 2021. године, закључно са јучерашњим даном.

На карти пише да је од доласка Куртија на власт забележен 81 напад на Србе, од којих су 46 напада извршили цивили – косовски Албанци, а 35 напада је извршила тзв. косовска полиција.

Како је истакнуто, ниједан од ових случајева није добио судски епилог.

РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *