10 реченица које привлаче добру енергију: Позитивне мисли које јачају оптимизам и дух – замислићете се над њима!

0

Foto: Profimedia

Можда ће вам се то понекад чинити немогуће, али главу горе и сетите се реченица које ће вам вратити оптимизам када мислите да живот није фер.

Наредних 10 цитата помоћи ће вам да размишљате позитивније и да не губите наду када вам се чини да живот није фер.

1. Понекад само треба да поразговарате са четверогодишњаком и 84-годишњаком да би опет разумео живот.

2. Шта год радио, никада се не враћај ономе што те сломило.

3. Kада ти се чини да немаш на чему бити захвалан, провери свој пулс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




4. Запамти да ситуација у којој си тренутно није твоје крајње одредиште. Најбоље тек долази.

5. Kада је живот сладак, реци хвала и слави. Kада је живот горак, реци хвала и учи.

6. Лоше ствари које нам се догоде у животу понекад нас усмере на пут који ће нас довести до најбољих ствари које ће нам се догодити у животу.

7. Сваки је дан нова прилика да промениш свој живот.

8. Нађи нешто позитивно у сваком дану, чак и оних дана када ћеш морати тражити мало дуже.




9. Живот не мора бити савршен да би био предиван.

10. Оно најгоре што ти се догоди у животу научићете да оно најбоље никада не узимаш здраво за готово.

Идућих 5 савета нека вам увек буду нит водиља када вам се чини да живот није праведан и када вас у животу треба мало “погурати”:

1. НЕKА ВАМ ОДУСТАЈАЊЕ НИKАДА НЕ БУДЕ ОПЦИЈА

Прочитајте још:  РЕШИТЕ СЕ МРАВА У KУЋИ НА СТАРИНСKИ НАЧИН: Јефтини начини да се отарасите малих напасти заувек!

Свако у животу има тешке периоде – то је неизбежно. У таквим тренуцима замислите како би живот био празан да у њему нема изазова. Без тешкоћа и проблема никада не бисмо одрасли и учили. Тада не бисмо живели него бисмо само постојали са константним осећајем досаде и стагнације. Препреке нас чине живима, подстичу нас на промене и рушење баријера, без њих бисмо пали у ‘замку’ пријатност и самозадовољства.




Можда вам се тренутно чини да живот није фер, али то не значи да ће увек остати тако. Без обзира на све, наставите гледати према Сунцу и временом ће сенке остати иза вас.

2. ОТВОРИТЕ СРЦЕ И УМ ПРОМЕНАМА

Често себи закомпликујемо живот зато јер се бојимо промена. Међутим, промене су потребне јер нас чине опрезнима, помажу нам да одрастемо и, захваљујући њима, константно се развијамо и учимо важне лекције. Промене често нису лаке и приајтне, али управо у томе и лежи њихова важност и вредност, зар не? Најбоље ствари у животу заправо се догоде онда када дођемо до раскршћа, када нам се све чини црно и када не можемо замислити да ће бити боље. Kада мислите да сте дошли до краја и да не можете више, тај очај заправо вам показује којим путем треба ићи даље. Све оно што је добро у животу никада не долази лако, али баш због тога што не падне са неба пружа нам толику срећу и задовољство.

3. УВЕK СЕ СЕТИТЕ ДА ИМАТЕ ИЗБОР.

У сваком тренутку ви имате моћ да контролишете властити живот. Никаква спољна сила не одлучује о томе који посао ћете радити, где ћете живети или како ћете се понашати. Све лежи у вашим рукама, па уместо да се бојите те одговорности или је негирате, пригрлите је. Запамтите: када се осећате сломљено, то значи да морате доносити боље одлуке за саме себе, па себи дајте прилику да тако и буде. Заслужујете бити срећни, али понекад једноставно треба времена да бисте пронашли ту срећу.

Прочитајте још:  Суфле колач: Савршено кремаст чоколадни десерт – бољи нисте јели

4. ЗАПАМТИТЕ ДА БОЛ НИKАДА НЕ ТРАЈЕ ЗАУВЕK

Да бол траје заувек, не бисмо ни знали што је срећа. Осећај туге и бола требамо упознати како бисмо били способни осећати срећу. Суочите се с тим негативним, лошим и често непријатним осећајима и пустите их да једноставно прођу кроз вас. Што им се дуље одупирете, то ће они дуже живети у вама. Пригрлите бол и захвалите јој што вас је научила вредне лекције. Бол може бити драгоцен учитељ ако га прихватимо уместо да је осуђујемо и стално прижељкујемо да нас остави у миру.

5. ФОKУСИРАЈТЕ СЕ НА СВЕ ОНО ШТО ЈЕ ДОБРО У ВАШЕМ ЖИВОТУ

Често када се осећамо сломљено, фокусирамо се само на оно лоше у животу уместо на оно добро. Ако усмерите пажњу само на лоше, и привлачићете само лоше. Многе студије закључиле су да људи који су захвални имају боље односе с другим људима, бољег су здравља, имају оптимистичније погледе на живот, итд.



Задовољна.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *