ОВО НИЈЕ ШУМАНОВА РЕЗОНАНЦА: Мистериозне вибрације из унутрашњости Земље које се јављају на сваких 26 секунди плаше научнике

0

Наша планета није мртва стена. Земља је веома жива. Дише и производи одређене звукове које још не можемо да објаснимо.

Научници знају да Земља пулсира на сваких 26 секунди, али још увек није познато шта стоји иза тог феномена. Понављајуц́и пулс остаје необична аномалија.

Овај звук не треба мешати са Шумановом резонанцом која је пулс Мајке Земље. Овај „откуцај срца“ односи се на фреквенцију електромагнетног поља Земље.

Ову природну фреквенцију пулсирања од 7,83 ХЗ открио је 1954. године немачки физичар и професор В.О. Шуман, али геније Никола Тесла, човек који је био много испред свог времена, био је свестан ове резонанце 1899. године!



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прво откриц́е чудног пулса Земље

Ову необичну аномалију је почетком 1960-их открио истраживач по имену Џек Оливер. Kасније је мистериозни пулс Земље такође документован у Геолошкој опсерваторији Ламонт-Дохерти.

Оливер није имао на располагању модерну сеизмичку технологију, али је сумњао да пулс долази однекуд „из јужног или екваторијалног Атлантског океана“. Такође је приметио да је пулс био јачи у летњим месецима северне хемисфере (или зими јужне хемисфере).

Прошло је шездесет година откако је Оливер открио необичан пулс и многи научници који проучавају овај феномен покушали су да објасне порекло звука. Неки су сугерисали да пулс може бити узрокован променом времена, јер делује јаче током олуја. Међутим, ова теорија има недостатака, јер сви знамо да се олује не искључују и укључују на сваких 26 секунди.



Са друге стране, не можемо занемарити сеизмичку активност у светским океанима.

Тражење одговора под водом: Може ли мистериозни пулс долазити из подводног вулкана?

Прочитајте још:  Стручњак AstraZeneca: Научници и политичари "убили стотине хиљада људи"

Научници су нешто више сазнали о овом интересантном феномену 2005. године, када је постдипломац по имену Грег Бенсен успешно пронашао порекло пулса на ужем месту, једном извору у Гвинејском заливу, на западној обали Африке. Шест година касније, други тим је успео да се приближи још више локацији пулса, тачно утврдивши порекло у подручју Гвинејског залива званом Бигхт оф Боннy. “

Истраживачи су почели да претпостављају да је пулс узрокован таласима који су ударали од ту обалу, или самим Сунцем.

Да ли би Сунце могло да буде узрок Земљиног необјашњивог пулса?

Једна од могуц́ности је да је Сунце некако одговорно за необичан пулс. Највец́и соларни бљескови класификују се као бљескови x-класе и могу произвести толико енергије као милијарду водоничних бомби! Они се могу посматрати као огромне експлозије у Сунчевом систему. Па, природно, могли бисмо се запитати – колико су опасни ови огромни соларни бљескови и како могу да наштете нашој планети и да ли могу бити узрок пулса који се јавља на сваких 26 секунди?

„Сеизмичка бука у основи постоји због сунца“, чија енергија неравномерно погађа екватор и полове, стварајуц́и ветар, олује, океанске струје и таласе, који сви раде да истисну и избаце енергију на обалу.

„То је као да тапкате по столу. Она деформише подручје у близини вашег зглоба, али онда се преноси преко целог стола “, објашњава Мајк Рицволер, сеизмолог са Универзитета у Kолораду, који је деценијама проучавао пулс.


[table id=1 /]


„Дакле, неко ко седи с друге стране стола, ако стави руку или можда образ на сто, може осетити вибрацију“, додаје он.

Прочитајте још:  Невероватан гравитациони удар: Земљу „затресао“ космички сигнал

Тренутно збуњујуц́е сеизмичке вибрације остају велика нерешена енигма, али користец́и софистициране алате и технологије, научници ц́е ускоро моц́и детаљније да проуче Земљин пулс.

„Још увек чекамо темељно објашњење узрока овог феномена“, каже Рицволер са мало оптимизма о следец́им деценијама сеизмологије.

„Мислим да је поента свега овога у томе што постоје врло занимљиви, темељни феномени на земљи за које се зна да постоје, али остају тајни.“

Такође нико на свету не може да објасни која је функција овог пулса Земље, да ли је пулс природног или вештачког порекла, и ако је којим случајем вештачког порекла ко је творац.



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *