Завршен Гран Свис у Риги – српски шахисти у другом делу табеле

0

У главном граду Летоније, Риги, завршен је најјачи отворени шаховск турнир ове године у свету на коме су учествовала и тројица српских велемајстора Александар Инђић, Велимир Ивић и Лука Будисављевић.

Инђић је са 5 поена из 11 кола заузео 70. место и поправио свој рејтинг за 2 поена. На 82. позицији нашао се Велимир Ивић који је освојио 4,5 поена, али и изгубио 8 поена на међународној рејтинг листи. Наш најмлађи велемајстор Лука Будисављевић успео је у последњем колу да побегне са дна табеле и са освојена 3,5 поена донекле ублажи слаб пласман. На такмичењу које је за њега било велика школа Лука је заузео 105. место и изгубио 12 рејтинг поена.




После 11 одиграних кола и 594 одигране партије тријумфовао је натурализовани Француз Фирузја Алиреза који је освојио 8 поена. Друго место са 7,5 поена и учешће на турниру кандидата за изазивача светског
првака у следећем циклусу ФИДЕ, изборио је Фабијано Kаруана Италијан који наступа под заставом САД.

На женском турниру, у конкуренцији 50 шахисткиња, победила је Kинескиња Леи Тингје са 9 поена! Друго место са 7,5 поена и карту за турнир кандидаткиња освојила је Немица Елизабет Пец. Србија није имала своје представнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Део судијског тима на турниру у Риги био је наш Небојша Баралић, међународни судија ФИДЕ.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *