Ваксер изнад свега – Иларион поново у кампањи за вакцинацију

1

Ја сам се у програму обраћао противницима вакцинације, који сада раде једну веома неморалну и несвету ствар, када људе одвраћају од вакцинације и тиме осуђују људе на смрт.

(фото:РИА Новости / Виталий Белоусов)

Противници вакцинације, одвраћајући друге људе од вакцинације, понашају се „неморално и злобно“, требало би да „обуку комбинезон“ и посете умируће у „црвеној зони“, рекао је новинарима у среду новинарима председник Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион.

Претходно су познати руски лекари написали отворено писмо противницима вакцинације против заразе корона вирусом, укључујући уметнике и политичаре, и понудили да покажу „црвене зоне”, одељења интензивне неге и мртвачнице како би променили мишљење. Писмо је посебно упућено лидеру Централног комитета Комунистичке партије Руске Федерације Генадију Зјуганову, председнику Праведне Русије – За истину, Сергеју Миронову, заменику председника Државне думе Петру Толстоју, уметници Марији Шукшини, Јегору Беројеву, Оскару Кучеру, Екатерини Лел и Јурију Лози.




Митрополит Иларион је напоменуо да није прочитао само писмо, али се претходно изјаснио о активностима противника вакцинације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ја сам се у програму обраћао противницима вакцинације, који сада раде једну веома неморалну и несвету ствар, када људе одвраћају од вакцинације и тиме осуђују људе на смрт. Ја сам, обраћајући се овим људима, рекао: ако не верујете шта се дешава, обуците комбинезон, идите у „црвену зону“, видите како људи страдају, у каквим мукама умиру. Ако вас ово не убеди, онда имате само срце од камена“, рекао је митрополит.

Он је додао, да се већ вакцинисао и то више пута.




У јулу 2021. године, Руска православна црква, заједно са Министарством здравља Москве, отворила је прве курсеве у земљи за болничке волонтере за „црвену зону“ у центру за обуку болнице Светог Алексија, митрополита московског. Програм обуке обухвата три сесије од приближно три сата у којима се волонтери уче основама неге пацијената са корона вирусом. У новембру је Александра Шибалина, прес-секретар московске православне службе помоћи „Милосрђе“, рекла за РИА „Новости“ да у „црвеним зонама“ нема довољно волонтера и позвала је све на курсеве.

Прочитајте још:  Руски посланик Затулин: Учесвовао сам у догађајима у БиХ

Подсећамо да је 29. октобра портпарол патријарха Руске Православне Цркве Кирила Владимир Легојда демантовао митрополита Илариона, рекавши да је митрополит Иларио, залажући се за вакцинацију, изразио „искључиво своје мишљење“, а не мишљење руководства Руске Православне Цркве Московске патријаршије.

Борба за веру/РИА НОВОСТИ

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ваксер изнад свега – Иларион поново у кампањи за вакцинацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *