Од 3 стана до 13 некретнина: Имовинска карта бивше помоћнице директора Царине

0

(фото:Управа царина)

Имовина Софије Радуловић, бивше помоћнице директора Управе царина – Сектор за финансијске, инвестиционе и правне послове у Министарству финансија, која је приведена због сумње да је злоупотребила положај у вези са јавним набавкама, знатно се повећавала са временом проведеним на тој функцији. Са три стана и једног аутомобила, колико је имала по доласку на функцију, имовину је проширила на чак 13 некретнина!

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је јуче да је бивша помоћница директора приведена и да јој је, у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, одређено задржавање до 48 сати. Након саслушања у Тужилаштву за организовани криминал, бивша функционерка је пуштена на слободу. Они су у свом саопштењу навели да је постоје основи сумње да је бивша заменица директора злоупотребила положај у вези са јавним набавкама из 2017. и 2021. године.

Док тужилаштво и суд не утврде да ли је бивша помоћница директора злоупотребила положај, „завирили“ смо у њену имовину која је побројана у Агенцији за спречавање корупције. Како смо могли да видимо, она се са годинама проведеним на том радном месту знатно увећавала.



Софија Радуловић је тако 2013. године на листи непокретне имовине у земљи и иностранству имала три стана – од 38, 46 и 44 квадрата, а од покретних ствари које подлежу регистрацији аутомобил марке „ауди 3“ 2008. годиште.Међутим, 2020. и 2021. ситуација се драстично мења. Радуловићева је, како је наведено у последњем извештају, власница двособног стана од 50 квадрата, једноипособног стана од 40, пословног простора са три просторије величине 71 квадрат, гараже од 11 квадрата…

Прочитајте још:  Беџет Пацоли најбогатији човек на Косову и Метохији

Уз то, Радуловићева поседује и двоипособан стан од 53 квадрата, паркинг место од 12 квадрата, грађевинско земљиште (њива треће клаце) величине 2.895 метара квадратних и још једно грађевинско земљиште величине 1.136 квадрата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поседује и приземну кућу од 158 квадрата, четворособан стан од 107 квадрата, трособан стан од 71 и два гаражна места од по 13 квадрата.Када је Радуловићева 26. децембра 2013. уписана у регистар, њено месечно примање износило је 120.000,00, а маја 2021. њена плата је била 140.000,00 динара. Да ли постоји реална могућност да некадашња помоћница директора са оваквим примањима себи приушти све ове некретнине, на тужилаштву и суду је да утврди.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *