Баба Аида: Дечаци који бране Младића су исти као деца регрутована у вехабије

0

Активисткиња Аида Ћоровић је поводом недавних напада на њу изјавила да сматра да полиција зна ко су починиоци али да се после пријава инцидената не дешава ништа. Каже да јој је кључни утисак што су нападачи “дечаци”, што је подсећа на регрутовање младих за рат у Сирији.

“Ја сам пре шест-седам била чувано лице, имала сам сталну полицијску пратњу две године јер сам упозоравала на регурутацију и слање младих из Санџака за Сирију. Врло ме та ситуација подсећа на ово, на готово исти начин су та деца регрутована”, рекла је Ћоровић у Новом дану на Н1.

Према њеним речима, ради се о деци која су углавном на маргинама, која “апсолутно ништа не знају”, али им је испран мозак и сада су “глинени голубови”.



Ћоровић је у понедељак објавила на друштвеним мрежама да је нападнута, други пут у последњих пет дана, „на улици од стране хулигана који чувају мурал осуђеном ратном злочинцу Ратку Младићу“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Каже да јој је након пријаве тог другог напада инспектор рекао да су његове колеге отише на лице места да погледају камере.

“Ја сам рекла да полиција јако добро зна ко су ти дечаци, да не морају да иду на лице места”, рекла је Ћоровић за Н1.

За већину тих дечака каже да су једва пунолетни, али да се њима “очигледно бавио неко”. Поменула је да и у центру за обуку вехабија дечацима свакодневно говоре да су “изабрани, посебни, да имају малтене неку врсту месијанске улоге”.

“Таквом детету можете да продате све – можете да кажете да је највећи геније, да он сада брани земљу… Очигледно је тој деци неко данима говорио како је Ратко Младић херој, како неке кучке бацају јаја на нашег хероја, а он је бранио српство”, рекла је Ћоровић уз оцену да та деца сигурно неће потражити на интернету ко је Младић.

Прочитајте још:  Фауци признаје да је знао да ће „драконско“ закључавање имати „колатералне негативне последице“ на школску децу

Пре напада у понедељак, Ћоровић је била нападнута и 29. децембра. Каже да након напада долази и вређање.

“Са сваким новим нападом добијем листе увреда: ‘шта ћеш ти курво турска овде, иди у Турску, иди у Сарајево…’ Ја са Турском и Сарајевом немам никакве везе, ово је моја земља”, казала је она.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *