О невиђеној подлости Грка: Које оружје је Грчка послала Украјини и одакле је оно дошло

1
грчка

Грчка (Фото: Пиксибај)

Има ли православца који није читао пророчанства старца Пајсија Светогорца? Чувена су нарочито она да ће Русија да ратује са Турском, а онда ће сав „плен“ да преда у руке Грка!

Говорио је старац Пајсије, да ће бити озбиљан сукоб Турске и Грчке, па ће се онда умешати Русија, биће то „велики и разорни ће рат избити између Русије и Турске“… Руси ће на крају победити, „па ће затим узети Истанбул-Цариград који ће се наћи у њиховим рукама. Али, из неког разлога и они ће бити приморани да га предају”. А онда „Енглеска и САД вратиће нам Истанбул-Цариград“… (ах, шта би Грци без Амера – нап. “Борба за веру”) „У храму Свете Софије ће поново бити православно богослужење. Константинопољ ћемо узети назад… Црква Аја Софија (Света Софија) поново ће постати грчкa после толико година“. И то није све. „Турска ће се разделити на три – четири дела. Ми (Грци) узећемо нашу земљу, земља која је у прошлости била наша“, говорио је старац Пајсије.

Руска крв ће се, дакле, проливати у рату против Турске, а Грци ће добити Цариград и део Турске на тацни! Руси ће бити приморани да предају Грцима Цариград, јер ће то бити „по духовним законима“ (иако је Грчка црква и јеретичка и расколничка, па се питамо ко је установио те “духовне законе”?!).

Веома је тешко разграничити шта су заиста прорицали православни старци, а шта су им приписивали њихови ученици и(ли) преко њих обавештајне службе.

Јер, уколико пратимо пророчанства старца Пајсија, сада упадамо у апорију: тренутно се према Русији умереније опходе Турци, него Грци, због којих ће Руси крвцу своју лити!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јер ти бедници над бедницима, Грци, ових дана поклонили су Украјини – ни мање ни више – противавионски ракетни систем С-300 и „Калашњикове“ да убијају Русе, који (по „пророчанствима“) треба да убијају Турке у интересу Грка!

Прочитајте још:  Може ли се рат избећи?

Грцима је било мало што су расколили Васељенско Православље усвајањем папског календара (1923).

Мало им је било што су направили лажни критски “сабор”, на коме су усвојили и легитимисали папску и остале јереси (2016).

Мало им је што су зарили “мач” у срце не само Руске Православне Цркве, признавањем укрофашистичке секте зване „Православна црква Украјине“ – већ и Свете Горе (која се поделила на оне који признају и оне који не признају украјински раскол).

Зато су сада украјинским нацистима послали „мач“ који ће крволиптати праву руску крв. И то онај „мач“ – противавионски систем С-300 – који су им Руси уручили да се бране од Турака!

Али, неко ће рећи, да то раде грчке власти, да то нема везе са Грчком црквом и народом. Њих питамо:

А где су вајни грчки-кипарски митрополити и „старци“? Где је Неофит Морфски, где Елпидије (кога Срби зову „старац“ иако је мирски свештеник и нема везе са старчеством) где „старац“ Доситеј…?! Где је чувени вакцинисани „ревнитељ“ Серафим Пирејски? Где су да осуде злочин својих влада?! Немају времена од силних погађања, којима залуђују и српске вернике, одвлачећи им пажњу од истинских добродетељи којима се душа спасава.

Докле ће нас Грци магарчити?! Нас којима су Грци и њихови ескпоненти – српски епископи фанариоти Цркву расколили Зизиуласовим јересима и грчким новотаријама?!

Питамо се, и питамо вас: како то да се горе побројаним погађачима до сада није открило, да ће нека руска (или нечија друга) атомска печурка да никне на територијама Грчке и Кипра?

Помињао је Неофит неку бабу са Кипра коју пита и слуша. Требао би што пре са њом да се консултује…

Прочитајте још:  Вјачеслав Володин: НАТО настоји да окупира Украјину, у току су информативне припреме за напредовање снага на украјинску територију

+ + +

Које оружје је Грчка послала Украјини и одакле је оно дошло

Како је раније јавила “Русские Афины”, грчке власти су 27. фебруара увече послале 2 војно-транспортна авиона C-130 Херкулес, са оружјем и лековима, у Украјину преко Пољске. Нису изнети детаљи о томе шта је било у авионима, али су лукави новинари нањушили да су ракете – које су наведене у списку – руски систем C-300, као и аутомати АК47 Калашњиков и 20 кутија лекова…

Najnovija analiza Igora Strelkova – Situacija zaključno sa 11:00 (po Moskvi), 03.03.2022.

Одакле Грчкој (земље НАТО-а) С-300?

Кипар је још 1999. године од Русије набавио противваздушне ракетне системе за чије је размештање хитно изграђено неколико војних објеката.

Појава тако моћних система ПВО у служби кипарске војске изазвала је оштро незадовољство Турске. САД су почеле да врше притисак и на Кипар, који је у то време још увек имао сасвим прихватљиве односе са Анкаром. Као резултат, турско-амерички притисак довео је до тога да је Кипар 2006-2007. предао С-300 Грчкој.

Године 2007. ракете су коначно и неопозиво продате Грчкој у замену за алтернативне војне артикле за које се верује да се састоје од значајног броја ракетних система кратког домета ТОР-М1 и одређеног броја ракета средњег домета.

Грчка војна команда преместила је С-300 са Кипра на грчко острво Крит. Грчка је 2013. године први пут пуцала из С-300, што је био први тест руског противваздушног ракетног система у историји земље. Затим је систем ПВО учествовао у НАТО вежбама Бели орао, одржаним на Криту исте године, а о овој чињеници није било никавих питања из команде здружених снага алијансе.

Занимљиво, да је у саставу противваздушне одбране грчког ратног ваздухопловства, руски ПВО системи С-300 у количини од 12 лансера садејствује са америчким „Патриотом“ (36 лансера), као и француских система Crotale NG/GR. Истовремено, ПВО системи С-300 постали су први противваздушни ракетни систем у служби грчке војске, способни да гађају балистичке ракете.

Прочитајте још:  Шкотска премијерка: Добили смо мандат за референдум о независности

Касније је Грчка покренула питање надоградње комплекса на верзију С-300ПМУ-2 „Фаворит“, али су после закључивања одбрамбеног споразума са Сједињеним Државама инсистирале да Грчка уклони руско оружје са борбеног дежурства.

Према подацима који су процурили у локалне медије, управо је ове С-300 Грчка послала Украјини (Ова информација није демантована нити потврђена).

Одакле су дошли калашњикови?

Прича о АК 47 почела је 8. новембра 2013. године, када је брод грчке обалске страже задржао брод „Нур М“ под заставом Сијера Леоне. Брод је напустио луку Николајев (Украјина), а затим, након што је стајао у Истанбулу, поново отишао на море. Капетан брода је одредио турску луку Искендерун. Истовремено, грчке власти су добиле информацију да би део терета могао да буде намењен за испоруку у луке Тартус (Сирија) и Триполи (Либија).

У 56 контејнера су се заиста налазиле кутије са 20.000 јуришних пушака Калашњиков АК47 произведених у време Совјетског Савеза, као и патроне и друга муниција (експлозив). Министарство спољних послова Грчке затражило је и добило потврду од украјинске стране у вези са оригиналношћу докумената за послато оружје.

Према речима званичника украјинског министарства спољних послова који је тражио да остане неименован, неко из Русије је позвао Грчку и рекао да је информације о оружју које се транспортује највероватније процурила са руске стране, јер је и она један од главних трговаца сличног оружја, а Украјина им је – у вом случају – „прешла пут“. Као резултат тога, упркос скандалу и покушајима тужбе, грчке власти су одлучиле да конфискују товар.

Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

Извор: https://rua.gr/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “О невиђеној подлости Грка: Које оружје је Грчка послала Украјини и одакле је оно дошло

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *