Русија не искључује да је украјински сајт „Миротворац“ створен уз подршку Стејт департмента

0

(фото:pravda.com.ua)

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да Русија не искључује да је скандалозни украјински сајт „Миротворац“ можда створен уз подршку Стејт департмента.

„Сада ми је јасно због чега су толико година у САД штитили, са аспекта покровитељства, сајт ‘Миротворац’, можда је то био чак и њихов пројекат, где су се (на сајту) постављали лични подаци новинара, јавних делатника, политичара, који нису повлађивали кијевском режиму и његовим америчким покровитељима, можда је то ‘ноу-хау’ Стејт департмента, једноставно све су то радиле одговарајуће структуре у Украјини“, рекла је Захарова на брифингу.

Прочитајте још:  Резерве Србије у злату 30,4 тоне
Сајт „Миротворац“ је познат је по скандалозним постовима у којима се објављују лични подаци домаћих и страних новинара, глумаца, политичара и свих оних који наводно представљају претњу националној безбедности Украјине. На списку су и они који су посећивали Крим, као и новинари који су имали акредитације Донбаса и извештавали са тог ратног подручја.

Оне који се нађу на том сајту украјински „Миротворац“ обично назива „сепаратистима“, „сарадницима терориста“, „антиукрајинским пропагандистима“, „агентима Кремља“ и сл.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *