Окупља се друштво старо: Верица Мараш у Спуж на 30 дана!

0
гњилану

(Фото: Depositphotos)

Бившој извршној директорици Плантажа Верици Мараш јуче је одређено тужилачко задржавање до 72 сата, а данас је истражни судија донео одлуку о притвору 30 дана након чега је спроведена у УИКС, потврђено је за портал Дан.

– Специјалном полицијском одељењу је дат обавезујући налог за лишење слободе Мараш због постојања основа сумње да је у саизврсилаштву учинила кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању– саопштио је раније Радоњић за Портал Дана.

Она се сумњичи да је починила кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању чиме је причињена штета већа од пет милиона евра. Мараш је, у наставку предмета “Плантаже”, ухапшена по налогу Специјалног државног тужилаштва.

Прочитајте још:  Монтенегро севдах: Подгоричка одбрана Баш чаршије или лавиринти „моравца“, шајкаче и опанака!!
Бивши чланови Одбора директора компаније “Плантаже” Веселин Вукотић, Божидар Михаиловић, Ђорђе Рајковић, Сеад Шахман и Душко Перовић ухапшени су 11. јула у оквиру истраге пословања поменуте компаније.

Хапшења су уследила неколико месеци након што је нови менаџмент Плантажа поднео кривичну пријаву којом је Вукотића, Мараш, Михаиловића и некадашњег директора Сектора правних и општих послова Мирослава Вуковића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нови менаџент тврди да су злоупотребом положаја у привредном пословању, прибавили другоме противправну имовинску корист, а нанијели штету компанији – делујући организовано као чланови криминалне групе.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *