Немачка позива на поделу на зоне око цена струје

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Три немачке савезне државе позвале су на поделу земље на зоне због поскупљења струје усред енергетске кризе.

Због наглог раста цена, три савезне државе Немачке, које се налазе на северу земље, позивају да се она подели на зоне цена – са предностима за оне регионе у којима се производи обновљива енергија, обавештава Велт ам Соннтаг.

Прочитајте још:  Сименс не може да врати гасну турбину Гаспрому
Како је изјавио министар енергетике Шлезвиг-Холштајна Тобијас Голдшмит, таква подела би била логична последица енергетске политике Баварске (савезне државе на југу и југоистоку Немачке).

„Више од 15 година, државна влада Баварске…саботирала је ширење електричне енергије и енергије ветра. Просто је немогуће објаснити становницима севера зашто то морају да плате, цитира Голдшмит издање.

Ову позицију дели и министар економије и енергетике Мекленбург-Западне Помераније Рајнхард Мајер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ниво накнада за електричну енергију оптерећује крајње потрошаче и ставља север Немачке у неповољан положај као место за пословање“, рекао је Мајер.

Прочитајте још:  Махмуд Абас: Хитлер је прогонио Јевреје Европе због камате, а не из антисемитизма
Мајер каже да региони као што су Мекленбург-Западна Померанија или Шлезвиг-Холштајн, који чине највећи део експанзије обновљиве енергије, не би требало да се суочавају са највишим ценама електричне енергије. „Ово је неправедно“, сигуран је политичар.

Са овим захтевом се сложио и министар енергетике Доње Саксоније Олаф Лис. „Било да се ради о проширењу обновљивих извора енергије, великих далековода или изградњи терминала за увоз зеленог гаса, север земље носи терет енергетских промена дуги низ година“, објаснио је министар. С тим у вези, по његовом мишљењу, очигледно је да ови региони треба да добију бенефиције.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *