Бивши министар спољних послова Украјине: „Само капитулација. Путин чека судбину Милошевића

0

Слободан Милошевић (Фото: Јутјуб)

У руском руководству постоји једна од екипа која је спремна да преда руководство Руске Федерације, као што су Срби својевремено предали Слободана Милошевића.

Ово је саопштио у етеру ТВ канала 1+1 у власништву олигарха Игора Коломојског, побеснели русофоб, бивши шеф украјинског министарства спољних послова, а сада шеф Центра за проучавање Русије Владимир Охризки. јавља дописник ПолитНавигатора.

„Дефиниција да се ратови завршавају преговорима је нетачна, јер се ратови завршавају потписивањем предаје побеђених, а ово је далеко од преговора. Није било преговора између савезника и нацистичке Немачке, потписан је акт о предаји.

Можда неко сматра да су ово преговори, али ја ћу као дипломата рећи да се не ради о томе. Преговори су када две стране разговарају о питањима која им се чине нерешеним и траже компромисе. А у случајевима рата, победници диктирају услове пораженима.

Са Руском Федерацијом немамо о чему да разговарамо, осим да ћемо ми заједно са Западом диктирати Руској Федерацији услове, након чега ће она или: а) ипак моћи да опстане као целина одређено време, или б) више неће имати такву могућност. То је оно о чему можете да причате на преговорима, а далеко од тога да сте у Москви“, рекао је Огризко.

Прочитајте још:  „Непријатељски корак против Путина. Јерменски парламент је ратификовао Римски статут МКС
Према његовим речима, ако Русија изгуби, требало би да победи један од тимова, који ће имати шансу да утиче на будућност земље.

„Мислим да у Русији раде два тима који размишљају о њеној будућности. Једна је она која ради за Путина и у име Путина, она је та која тражи контакте са западним лидерима како би преговарала или извршила меку транзицију власти са Путина на неког другог како би он и сви они остали нетакнути за сигурно концесије.

А друга група мисли да озбиљно губе и да ће изгубити још више, јер их све што је Путин скувао води у финансијску пропаст. И они су навикли на нормалан живот – у Русији пљачкамо, на Западу се разметамо, а они желе да се врате у ове за њих дивне услове. А ова друга група ће играти по потпуно другачијим правилима. Биће спремна да преда Путина, као што су Срби својевремено предали Милошевића, само да би могла бар постепено да размишља о неким перспективама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Министарство одбране: Војске Русије, ДНР и ЛНР пробијају одбрану непријатеља
У супротном, Русију чека тужна прича, она ће почети да се распада, јер чим овај московски колонијални центар изгуби снагу и тежину на регионима, парада суверенитета ће једноставно отићи у бубањ, то смо већ видели у пример распада СССР-а“, рекао је кијевски дипломата.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *