Содомити “силују” Молдавију

0

Содомити “силују” Молдавију.

Анжелика Фролов, координаторка ЛГБТ организације Гендердоц-М, поднела је пријаву полицији против митрополита кишињевског и целе Молдавије Владимира „због изазивања мржње и дискриминације ЛГБТ особа“. Она је већ дала своје прво сведочење.

Прочитајте још:  Содомити шетају уз "Косова Репубљик", народ блокиран
У јануару је митрополит Владимир на званичном сајту Митрополије позвао грађане Молдавије да протестују против признавања ЛГБТ бракова. Фролов му је тада запретила кривичном пријавом. Она и њен љубавник и „транс мушкарац“ Лео Збанка постали су први хомосексуални пар у Молдавији који је захтевао да њихов истополни брак региструје Европски суд за људска права.

Фролов је раније тврдила да је Молдавска православна црква „превише хомофобична” јер следи наређења из Москве, док је њена лезбејска колегиница Анастасија Данилова руски назвала „језиком насиља и империјализма”.

Најновије социолошко истраживање показало је да Молдавија има највећи проценат младих у Европи који не одобравају истополне бракове – 89%. Поређења ради: у Русији 86%, у Украјини 82%, а у Белорусији 75% је против легализације содомије. Када су молдавске школе покушале да покрену програм „ЛГБТ деца у вашој школи“, родитељска заједница то није дозволила. Недавно покренута ЛГБТ веб страница изазвала је налет негативних коментара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Савезници се окрећу од Русије: Србија, Јерменија и Молдавија се приближавају НАТО-у
Молдавија је пре 10 година усвојила закон о обезбеђивању једнакости „у погледу сексуалне оријентације“. Од тада се ЛГБТ фестивал Молдова Прајд одржава сваке године у Кишињеву уз подршку западних амбасада, које редовно истичу заставе дугиних боја на својим зградама. Догађај мора да привуче полицијске снаге, неколико пута веће од броја учесника марша, Молдавци узвикују увреде на рачун ЛГБТ активиста, али то ове последње не приморава на одустанак од идеје.

Прошле године је градоначелник Кишињева Јон Чебан одбио да се договори о траси геј параде, али је након интервенције централних власти до ње ипак дошло. Ове године, градска скупштина Кишињева поново неће дати дозволу за ЛГБТ марш.

„Свако ради шта хоће – код куће, а ЛГБТ пропаганда међу децом је неприхватљива“, рекао је Чебан на телевизији.

Прочитајте још:  LeMat: најређи, али најубитачнији револвер Дивљег Запада
Међутим, мало ко сумња да ће још један демарш градоначелника Кишињева довести до отказивања геј параде.

Парламент Молдавије је 2021. године ратификовао у првом читању Истанбулску конвенцију међународног споразума против насиља над женама и насиља у породици, који пружа посебне гаранције ЛГБТ заједници. Виорел Урсу, отворени хомосексуалац, именован је за амбасадора Молдавије у Сједињеним Државама. Посланик владајуће странке Михаи Попсои обећао је да ће окачити ЛГБТ заставе на зграду владе и председништва Молдавије.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *