Ово је најздравије воће на свету

0

Јабуке (Фото: пиxабаy.цом)

Доказано смањује ризик од појаве рака плућа.

Зими су јабуке често на јеловнику, а могу се јести свеже, печене, куване, као додаци разним колачима. Истраживања су показала да су управо јабуке значајан извор флавоноида у прехрани. Кад год је могуће, треба јести неогуљене јабуке, јер њихова је кора прави концентрат антиоксиданса.

Јабуке доказано смањују ризик од појаве рака плућа и резултати научних истраживања препоручују да се сваки дан поједе бар једна јабука. Такође, богата је витамином Ц, који је потребан за обнову имунолошког система. У просечној јабуци има око осам милиграма витамина Ц, што је 14 одсто од дневне потребе.

Позитивно утиче на здравље крвног система смањујући ризик од стварања угрушака и можданог удара, док сок од јабуке може смањити ризик од Алцхајмерове болести и унапредити интелектуалне функције. Ово воће користи здрављу и функцији дисајног система те смањује ризик од појаве астме и бронхијалну осетљивост.

Жене које једу најмање једну јабуку дневно имају за 28 одсто мање изгледа да развију дијабетес типа 2. Јабуке су богате влакнима и антиоксидансом антоцијанином, који отапа шећер у крви.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *