Нови земљотрес: Албанија се тресе, пет потреса у пар сати

0

земљотрес у Албанији (фото: AP Photo/Hektor Pustina)

Тирана – Нови земљотрес јачине 4,3 по Рихтеру погодио је јутрос Албанију и то је био само један у серији од пет потреса регистрованих на том подручју до 10 сати.

Најновији потрес је забележен у 08:26 сати, са епицентром у Тирани и на дубини од 10 километара. Овај потрес осетили су грађани на косовској територији и у деловима Хрватске. Заседао је Савет за националну безбедност.

Тужилаштво мора да приведе правди све одговорне за пропусте који су довели до људских жртава и материјалне штете, објавио је албански председник Иљир Мета после те седнице.

Иначе, албанско Министарство одбране саопштило је раније да је у деловима Албаније од 26. новембра забележено укупно 1.376 потреса.

Албански сеизмолог Рапо Ормени рекао је у недељу да је забележено 1.300 слабијих потреса на подручју Драча и других делова земље и да је то нормалан процес потребан за ослобађање енергије после главног земљотреса који је погодио Албанију 26. новембра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од последица земљотреса јачине 6,4 степена према Рихтеровој скали укупно је погинула 51 особа, а око 2.000 људи је повређено. Око 9.000 Албанаца не може да се врати у домове после земљотреса.

Јутрос у 5:23 сата земљотрес јачине 4 степена према Рихтеру затресао је подручје Невесиња у БиХ.

Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *