“Kо је Митровићу дозволио да хеликоптером слети у касарну?!”

3

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић упутио је отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем наводи да је власник телевизије “Пинк” Жељко Митровић, приватним хеликоптером слетео у касарну у Новом Пазару, те је упитао Вучића, ко је тако нешто дозволио?

– У петак 24. априла, у круг касарне у Новом Пазару, г. Жељко Митровић, власник компаније и истоимене телевизије “Пинк” слетео је приватним хеликоптером, а потом се по истој тој касарни несметано шетао и непосредно контактирао и руковао се са припадницима војске делећи им заштитне маске. Kако то нема ко други да учини, упознајем вас да су припадници Војске Србије овим чином увређени и револтирани – наводи Антић.




Он даље пише да министар одбране Александар Вулин свакодневно брука часну српску војску, али да је ситуација са Митровићем, ипак, отишла корак даље.

– Иако смо навикли да актуелни министар одбране и кум г. Митровића, свакодневно брука часну српску војску, и да својим естрадно-патриотским иступима поштене српске војнике ставља на стуб срама да нам се смеју у региону и широм света, газећи све оно што су нам славни преци и војсковође оставили у аманет, овим чином отишло се корак даље иза црвене линије. Kо је дао дозволу цивилном лицу да са цивилном летелицом слети у круг касарне у којој важе посебна правила приступа нарочито у ванредном стању? Зашто нису испоштоване безбедносне процедуре у време пандемије, већ се г. Митровић шетао по касарни како је хтео, руковао се и непосредно контактирао са припадницима војске?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Фрањо Туђман и Слободан Милошевић током рата имали заједничку банку!




Антић је рекао да су ово питања на која неко мора да одговори, “ако не сада, у неком будућем времену сигурно, а тада ће списак питања бити подугачак”.

– Откуд било коме право да угрожава безбедност српских војника, да тако грубо нарушава војна правила и прописе и приватизује војску? Да се цивил непровереног здравственог стања шета по касарни, рукује, и лично уручује помоћ у виду материјала за који Ви громогласно тврдите да имамо довољно и напретек. Ако је већ и уручена хуманитарна помоћ, онда се зна процедура, или се бар до сада знала и зашто она није предата дежурном представнику Војске Србије испред или у делу касарне где су испоштоване све безбедносно-здравствене процедуре.

Уколико је, пише Антић, Александар Вулин дозволио овако нешто Митровићу, онда је време за преиспитивање његове способности да буде министар.

– Ако је министар свом куму, омогућио ову патриотско-десантну шетњу, угрозивши здравље припадника Војске Србије сматрајте да је актуелни министар одбране сазрео за преиспитивање способности да на даље врши овако важну државну функцију. Отуда вам предлажем да као Председник Републике подржите формирање независне комисије која ће то и стручно утврдити. До тада, нека нам је Бог у помоћи са оваквим министром војним – закључио је Антић.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на ““Kо је Митровићу дозволио да хеликоптером слети у касарну?!”

  1. Vojniku Anticu a ko je dozvolio da u generalstabu sede amerikanci ko je dozvolio da se svi oficiri koji su ratovali za Srbiju po hitnom postupku penzionisu, a ostanete vi polusposobni. Cast nekolicini koji su i dalje VOJNICI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *