Сукоб у скупштини Хонконга, посланике износили на носилима (видео)

0

(Tyrone Siu/Reuters)

У згради скупштине Хонгконга данас су избили сукоби, обезбеђење је избацило неколицину продемократских законодаваца, док је један о њих због задобијених повреда изнет на носилима хитне помоћи, преноси АП.

Страсти су се узбуркале након што је једна прокинеска посланица покушала да се прогласи председавајућом на састанку одбора законодавне скупштине током којег се расправљало о прекиду вишемесечне скупштинске блокаде и контроверзном предлогу закона о увођењу кривичне одговорности за злоупотребе кинеске државне заставе у полуаутономном Хонгконгу, преноси Танјуг.

Након бурне седнице и узајамног оптуживања и вређања избио је и физички сукоб, после кога је интервенисало скупштинско обезбеђење и почело да износи продемократске посланика.

Сукоби између прокинеских и продемократских посланика заоштрени су након вишемесечних, бурних, понекад и насилних протеста против предлога закона који је касније и повучен из процедуре, о озакоњењу изручења Кини осумњичених за кривична дела.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *