Бошку због цепања сакоа прети и до пет година робије

0
бошко

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

ПОСЛАНИК и председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић биће саслушан у тужилаштву у својству осумњиченог због недавног напада на министра здравља Златибора Лончара и посланике испред улаза у зграду парламента.

У Првом основном јавном тужилаштву у Београду, за “Новости” је потврђено да је Обрадовић добио позив за саслушање, а лидер Двери је поручио да ће се одазвати и да се неће позивати на посланички имунитет.




За кривично дело за које се Обрадовић сумњичи – насилничко понашање из члана 344, став 2, у вези са ставом 1 Кривичног законика – запрећена је казна затвора од шест месеци до пет година.

Двери су саопштиле да је Обрадовић добио позив да у четвртак, 28. маја у 10 часова, дође на саслушање у својству осумњиченог због кривичног дела насилничко понашање. Наводе и да је позив потписала Биљана Мићановић, заменик јавног тужиоца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланици Двери и њихове присталице, на челу са Обрадовићем, 8. маја су организовали протест испред главног улаза у Скупштину Србије. Тада је дошло до кошкања и гурања са посланицима владајуће коалиције и министром Лончаром, којем је Обрадовић пиштаљком дувао у лице. Из инцидента који су изазвали Обрадовић и присталице Двери, посланик Марјан Ристичевић изашао је са физичким повредама и поцепаним сакоом.




– Српски покрет Двери се радује доказивању истине о ономе што се заиста десило 8. маја на протесту испред Дома Народне скупштине и очекује одбацивање кривичне пријаве против Обрадовића и још тројице осумњичених. Сада је Тужилаштво на потезу да покаже и докаже да ли у Србији постоји владавина закона и да ли ради независно од извршне власти и неселективно према свим учесницима политичког живота, без обзира на то да ли су из власти или опозиције – наводе у Дверима, и додају да се надају истом таквом откривању истине и у случајевима пријава које је Обрадовић поднео против представника актуелне власти због многобројних афера.

Прочитајте још:  У Румунији два слабија земљотреса

ВРЕЂАЊЕ, ЗЛОСТАВЉАЊЕ, ТУЧА…

У КРИВИЧНОМ законику, у члану 344, наведено је да се под насилничким понашањем подразумева када неко грубим вређањем или злостављањем другог, вршењем насиља према другом, изазивањем туче или дрским или безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир. За то је предвиђена казна затвора до три године. Уколико је овакво дело извршено у групи или је при извршењу дела неком лицу нанесена лака телесна повреда, или је дошло до тешког понижавања грађана, санкције се повећавају до пет година затвора.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *