Овакве жене мушкарци желе и никада их не заборављају: Недодирљива, независна, недоступна, а ипак саосећајна и нежна!

0

(Фото: Profimedia)

Мушко-женски емотивни односи понекад личе на игру вруће-хладно, игру мачке и миша и засигурно, бар ако је судећи према речима стручњака – игру обрнуте прихологије, која подразумева да усто време будете независна, јака и самостална жена са ставом, коју ће морати да се труди да освоји и задржи, али и особа која је “ту за њега” и која ће учинити да се он осећа важно и као “алфа” и доминатан мушкарац који вам је потребан. Зезнуто, зар не?!

Постоји неколико разлога због којих мушкарци никада не заборављају неке старе љубави и жене с којима су провели одређени део свог живота. Жене које су успеле да се урежу у памћење мушкараца као фаталне и никада заборављене – оне које ће памтити или потајно желети целог живота имају следеће особине:

Саосећајна

У данашње време, јачи пол је “осуђен” на жене са ставом и једнаким правима, бар у великом броју случајева. За то можемо захвалити еманципацији. Међутим и мушкарци (ако сте заборавили) имају осећања и понекад им је потребно да разговарају (или чак плачу – ретко, али дешава се) да би били схваћени.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дакле, уколико понашате незаинтересовано или само као његова љубавница, него показујете и емпатију у тренуцима када је њему потребна подршка и саосећање, утешите га и поставите се као пријатељ на ког може да се ослони и рачуна – обезбедиће вам трајно место у његовом срцу и памћењу. Стручњаци тврде – будите јаке и своје, али имајте на уму: жени која зна да слуша, да савет и помогне када је то потребно, сва су врата отворена.

Прочитајте још:  Ове ствари код партнера није могуће променити

Независна

Времена када су жене седеле код куће, бринуле о деци и кући, а мушкарци зарађивали за породицу су давна прошлост, а то значи да је веома мали број жена које седе код куће и једини им је посао да чекају свог мушкарца да се врати и размишљају шта би он волео за вечеру и како да му угоде. И ту је еманципација жена учинила своје (на жалост или срећу мушкараца). Данашња запослена жена, са личним амбицијама, финансијски независна и са изграђеним системом вредности и ставовима, духовита и оштроумна – и даље је једна врста културолошког шока за мушкарце, али управо као таква их привлачи, јер је доживљавају као изазов и нешто недостижно или тешко освојиво (иако се често дешава да када је освоје покушају да је укроте и врате у кецељу). Овакве жене у исто време изазивају и дозу “страха”, дивљења и жудње у исто време, код великог броја мушкараца.

Недодирљива или неосвојива

Десило се то да сте га одбили, његов его и срце су то тешко прихватили, што је и нормално, али тиме сте срушили и његово самопуздање и оставили трајан “ожиљак” на срцу – по коме ће вас увек памтити. Направите мали експеримент, питајте себи блиског мушкарца да ли се сећа одбијања од сртане жене која му се јако допадала у прошлости и за којом је чезнуо – вероватно не постоји ни један који се не сећа тог момента и осећаја, иако можда неки то неће желети да признају

Духовита



Духовита жена – она која уме да се нашали на туђ, али прими шалу на свој рачун, не вређа се на исту, већ се смеје и суштински уме да у том смислу парира мушкарцима, просто је неодољива супротном полу. Она је “лаф”, а то је веома привлачна и секси особина, која мушкарце привлачи као магнет. Мушкарци просто воле када жене зраче, када су добро расположене и имају смисао за шалу и забаву.

Прочитајте још:  Тајна савшене косе Идијки је уље: Ево које природно уље највише одговара баш вашем типу косе!

Лепа, драга, суптилна и женствена

Мушкарци не воле харамбаше (говоримо о већини) и жене са бахатим и мушкобањастим ставом и понашањем – то их одбија. Дакле, веома је важно да направите разлику између самосталости, независности и самосвесности – у односу на приземно, претерано и бахато понашање. Тренд у данашње време је да се декларативно више цени унутрашња лепота, што није сасвим неистина, али она је често секундарна и мушкарац неће стићи да је види и упозна уколико најпре не прођете “тест” спољашње привлачности.

Научно је доказана теза да наше очи дају мозгу сигнал када видимо нешто/неког ко нам се допада, који у том тренутку ствара физиолошки осећај узбуђења због онога што је виђено. Тако да, драге даме, јесте важно да сте лепе изнутра, али утопија је мислити да је то мушкарцу довољно. Ни жене се, бар на самом почетку, не разликују много у томе од мушкараца. То је просто природа.

Оно што је веома битно, а долази као секундарно или као “корак 2” јесте да ваша физичка лепота и привлачност, која је изазвала иницијалну пажњу мушкарца, буде допуњена унутрашњом лепотом, женственошћу, суптилношћу, лепим манирима, али и још једном битном ставком – тиме да му, уз све ваше постојеће, горе наведене особине, дате до знања да сте ви у вези та нежна страна, она чији је он “заштитник” и ослонац, јер ће мушкарцу то дати крила и учинити да се осећа потребно и уважено, што историјски јесте била и донекле је и остала његова примарна улога у породици и односу са женским полом.

Прочитајте још:  Густ паприкаш са тиквицама и кромпиром (ВИДЕО)



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *