МУП ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Ако добијете овакав мејл, ОДМАХ ПРИЈАВИТЕ!

1

(Фото: Depositphotos)

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала издали су важно упозорење за све грађане Србије.

Припадници Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, упозоравају грађане Републике Србије да је у току активна фишинг кампања из иностранства усмерена према јавним установама и приватним фирмама из Србије.



Наиме, на званичне имејл-адресе јавних установа и фирми у Републици Србији стижу електронске поруке са наводне имејл-адресе Института за јавно здравље Републике Србије, катарина.војводиц@батут.орг.рс у којој се пошиљалац представља као овлашћено лице Института за јавно здравље и наводи да ће се бесплатно делити заштитна опрема за ковид-19, као и да је потребно да се попуни образац документа који се налази у прилогу мејла.

Упозоравају се грађани и фирме да не отварају прилоге овакве електронске поште.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уколико грађани приме овакву поруку потребно је да пријаве догађај на електронску адресу втк@муп.гов.рс.

Прочитај још: 



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “МУП ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Ако добијете овакав мејл, ОДМАХ ПРИЈАВИТЕ!

  1. Чудо муп није упозорио грађане да картел снс ЗЛОУПОТРБЉАВА ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ ГРАЂАНА И ШАЉЕ ИМ ЊИХОВА ПИСМА КОЈЕ ЈА СХБАТАМ КАО УПОЗОРЕЊЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ТУ БУЛУМЕНТУ..ТО ЈЕ МНОГО ВЕЋЕ КРИВИЧНО ДЕЛО И ЗЛОУПОТРЕБА ОВЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКЕ ВЛАСТИМНО ОВИ МЕЈЛОВИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *