Албанци емитовали филм у ком је сва српска историја и имовина албанска, али су је Срби украли!

3

Газимместан, Косово и Метохија (Фото: В. Веизовић)

Албанска телевизија „Топ канал“ приказала је документарни филм под називом „Велика српска историјска обмана – како су Срби украли албанску историју” у којем се српске цркве, манастири и споменичка и духовна традиција на Косову и Метохији проглашавају албанским.

Филм, у којем се безочно фалсификују историјске чињенице, приказан је у ударном термину, на каналу који се може пратити и на Косову и Метохији и Северној Македонији.

На филм је реаговало српско Министарство културе и информисања, наводећи да је циљ овог документарца промовисања великоалбанске погромашке политике на штету Србије и српског народа.




„У скупој продукцији и уз учешће бројне екипе која га је реализовала, овај срамотни и гротескни историјски фалсификат био би само жалосна провокација да у себи не садржи опасне намере и то у једној политички изазовној и напетој епохи“, анаводи се у саопштењу Министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како додају у Министарству, поново морају да указују домаћој и међународној јавности на очигледно оркестриране активности из шовинистичких кругова неких суседних држава у региону које су усмерене на поништавање, брисање из историје или преотимање српске културне баштине, како материјалне тако и нематеријалне.

„Такви покушаји имају све обрисе културног геноцида, а он је, историја нас томе учи, често увод у физички геноцид“, пише у саопштењу.




Они су позвали све носиоце таквих покушаја – појединце, групе и институције на уздржаност, а српску јавност, образовни и систем културе, дипломатију и медије, институције државе, САНУ, Матицу српску, универзитете и све друге друштвене субјекте да буду свесни и делатни у овим забрињавајућим околностима те да афирмацији, заштити и промоцији српске културе, традиције, језика и писма посвећују пуну пажњу у земљи а нарочито и у међународним оквирима.

Прочитајте још:  Србија за Нову годину од ЕУ добила пакет од четири уцене!

„Када неко данас угрожава културно-историјски идентитет и традицију једног народа, сутра ће му неминовно угрозити и физички опстанак. Српски народ где год да живи и српско друштво и држава имају право и обавезу да се тим злокобним намерама супротставе снажно и на достојанствено миран али одлучан начин“, закључује се у саопштењу.

Прочитај још: 



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Албанци емитовали филм у ком је сва српска историја и имовина албанска, али су је Срби украли!

  1. ——–‘ХХАХАХАХАХАААА…КОЗОJЕПЦИ JЕБО.ВАМ КЕР”СРПСКИ ГОНИЧ И ШАР ПЛАНИНАЦ”КУРВИНУ МАМУ У ШАЛВАРАМА.

    SKORO VAS CEKA BEZANIJA.PREKO PROKLETIJA….TRENIRAJTE.!!!

  2. Sto bi se mi iscudjavali i nervirali zbog sipaca ? zbog ustasa, zbog poturica bosnjaka, zbog makedonaca, zbog milogoraca/djukac-novca ? Sve su to odemonjena srpska bezbozna odpadija ! A i od nas preostalih, sljamova imamo onoliko, svi ce postati ne Srbi uskoro, pocevs od onih koji nose maske i sad kad je prosla okupacija, znaci uspesno zombirani soj bezboznih Srba, pa demonkrati, pa ovi iz novog svetskog poretka itd. Samo PRAVOSLAVNI Srbi ce ostati i to ne zbog nasih kvaliteta, nego po milosti BOZJOJ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *