Немачки медији: Шта је Илон Маск позајмио од Русије?

0
самоубиство

Илон Маск

Илон Маск и његов „Спејс Икс“ преузели су од Руса концепцију која предвиђа раздвајање испорука људи и терета, пише немачки „Тагесшпигел“.

Како се наводи у тексту, у новој свемирској америчкој концепцији, у поређењу са ранијом, много тога се променило: почевши од материјала до економског модела и моде.

„У новој америчкој концепцији предвиђа се раздвајање превоза људи и материјала. Раније су се у капсули могли превозити (и превозили) и тоне материјала и више од 20 чланова посаде“, пише аутор текста, указујући да су се „Руси од самог почетка ослањали на одвајена лансирања свемирских „теретњака“ и бродова са посадом.




Одвајање испорука људи и терета у космос, како сматра Маск, важно је и из других разлога, пише „Тагесшпигел“. Тако „Спејс Икс“ у средњорочној перспективи жели да шаље у свемир, не само терет и астронауте, већ и туристе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„И у томе су Руси били први, јер су туристу Дениса Титова пребацили на Међународну свемирску станицу 2001. године“, закључује лист.

Свемирски брод „Кру Драгон“ са два члана посаде, Дагласом Харлијем и Робертом Бенкеном, лансиран је у суботу на ракети-носачу „Фалкон 9“ са космодрома Кејп Канаверал на Флориди. Претходни покушај лансирања, заказан за 27. мај, отказан је непосредно пре лансирања због лоших временских услова. Брод се спојио са Међународном свемирском станицом у недељу.

Прочитај још: 

Прочитајте још:  Г7: Земље Западног Балкана да уведу санкције Русији



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *