Лудило нема границу: Почела забрана и слаткиша – јер су расистички!

0

Највећи швајцарски ланац супермаркета Мигрос уклонио је из својих трговина слаткиш Мохренкопф (Моор’с Хеад) због бројних критика да шири расизам.

У многим продавницама Мигроса протекла два дана забележена је велика навала за овим слаткишима након што је стигло обавештење да више неће продавати популарни производ швајцарске компаније Дублер.

Овај потез Мигроса уследео је након дуге интернет расправе о чоколадним посластицама која се појавила усред актуелног светског таласа антирасизма након смрти Афроамериканца Џорџа Флојда.



Сумње у расистичку позадину швајцарског чоколадног манчмелоуа покренуо је анонимини корисник Твитера који је подстакао више расправа о пореклу имена овог слаткиша и корпоративне одговорности компаније која вређа своје купце продавајући Мохренкопф (Моор’с Хеад), преноси Раша тудеј. Моор’с Хеад односи се на хералдички приказ главе, обично тамнопуте особе, приказане из профила с траком око чела.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Драги Мигрос, молим вас да одмах уклоните овај производ из своје понуде. Тај назив је изразито расистички и не одговара политичкој коректности”, написао је на Твитеру један корисник.



Након великог одзива других корисника, овај твит је избрисан, као и анонимни налог.

Новинар Kристијан Бек успротивио се критикама на рачун швајцарског слаткиша рекавши да никада није размишљао о човјеку са тамном кожом као о “Мохренкопфу”, преноси Kлиx.

Други су целу расправу окарактерисали као “апсолутну глупост” говорећи да не може ођедном све бити расистичко. Неки су чак истакли да је, без обзира на моралне импликације назива слаткиша, цела бура на Твитеру бесплатна реклама за произвођача чоколаде, односно компанију Дублер.



Клик.ба

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *