7 ствари које омекшивач за веш може да уради у домаћинству: Запањићете се!

0

(Фото: Shutterstock)

Веома је користан у домаћинству, од уклањања флека и тврдокорних наслага до скидања старих тапета и освежавања простора…

1. Kао освеживач простора

Врло је једноставно. У бочицу с распршивачем улијте омекшивач и воду у размери 1:3, промућкајте и мешавином попрскајте завесе, кауч, тепих или унутрашњост аутомобила, пртљажник… Мирисаће предивно и дуготрајно.

2. За мање прашине




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неколико капи омекшивача ставите на крпу за брисање прашине и пребришите површине и предмете у кући. То делује на статички електрицитет, који иначе погодује сакупљању прашине – то заправо спречава његово стварање. Осим тога, тако ћете додатно намирисати простор.

3. За полирање намештаја

Направите средство за полирање тако што ћете помешати омекшивач с водом, у размери 1:4 (нпр. једну чашицу омекшивача и четири воде). Сипајте мешавину у боцу с распршивачем, попрскајте по глаткој површини и пребришите сувом крпицом. Ова мешавина погодна је и за стаклене површине и туш кабине.

4. Скида старе тапете

Помешајте у некој посуди пун чеп омекшивача и четири чаше топле воде (око 1 литар) и сунђером наносите на тапете. Уместо сунђера можете да користите и спреј. Важно је да је вода све време топла. Мешавину наносите на део тапете па огулите док је још мокра, и тако редом.




5. Омекшава четке

Након употребе и прања четки за сликање, бојење зидова итд, оперите их и у води у коју сте ставили неколико капи омекшивача. Добро их осушите и остаће мекани до следећег фарбања.

6. За лакше чишћење шерпи

Заборавите рибање жицом! Уместо тога, на пример, лонац на којем су слојеви запечене хране напуните водом у коју сте додали мало омекшивача, оставите око сат времена и лакше ћете уклонити наслаге.

Прочитајте још:  KАД МУШKАРАЦ KАЖЕ САВРШЕНА ЖЕНА, НА ОВЕ ОСОБИНЕ МИСЛИ!

7. За блиставије прозоре

Уместо да сасушене наслаге на прозорима премазујете водом и покушавате да их уклоните, премажите их с мало омекшивача, сачекајте 10 минута и обришите влажном крпом. Потом прозоре оперите на уобичајен начин.



24sata.hr

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *