Kако се кисели парадајз: Најбољи рецепт за домаћу зимницу!

0

Shutterstock

Састојци: 2 кг зрелог парадајза, 2 кашике соли, 6 кашика шећера, 1 кашика сирћетне киселине, десетак куглица грашка, 1 кашика семена мирођије, 2 листа ловора, неколико капи лимунске киселине, неколико ченова белог лука.

Припрема: Оперите парадајз хладном водом и уклоните петељке. На месту где је била петељка сваки парадајз пробушите чачкалицом, па ставите парадајз у претходно стерилисане тегле, заједно са белим луком, мирођијом и ловором. Ако желите да буде љуто, ставите и мало љуте млевене паприке.

Прокувајте воде колико је потребно да прекрије парадајз и налијте кључалу воду, па оставите да стоји 15-20 минута. Затим воду пажљиво проспите из тегле, па парадајз прелијте новом прокључалом водом. Одлијте је након десет минута.




Затим спремите маринаду за кисељење: Прокувајте 2,1 л воде са соли и шећером и нека након кључања крчка 5-10 минута. Затим прелијте преко парадајза да покрије све поврће. Парадајз може и да плива у води. Затим додајте сирћетну и лимнску киселину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Затворите тегле стерилисаним поклопцима, окрените наопачке, умотајте у ћебе и оставите да се охлади. Охладђено одложите на тамно и хладно место.



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *