Као у школи: Михајловићева удаљила Бајатовића са састанка директора због понашања

1
Душан Бајатовић (Фото: Јутјуб)

Министарка енергетике Зорана Михајловић одржала је састанак са директорима јавних предузећа из овог ресора на којем је представила свој тим у Министарству и принципе рада у будућем периоду. Са састанка је удаљен директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић.

Како је саопштено из Министаства рударства и енергетике, Душан Бајатовић је удаљен са састанка због непоштовања институције Владе Србије.

Зорана Михајловић је навела да је то први у низу састанака које ће имати, јер је у питању стратешки важан сектор за државу.

„Нема већег потенцијала од овог сектора, учинићу све да буде водећи. Шест година сам радила у другом министарству, желим да се упознамо и да видите како ће изгледати наш будући рад. Циљ је да променимо неке односе, да као Министарство помогнемо и да будемо подршка свакоме од вас. ‘Електромрежа Србије’ је добар пример како може да се ради“, поручила је Михајловићева.
Потпредседница Владе истакла је да ће бити промена у раду, те да очекује да се ради боље и ефикасније.

„Желим да вам поручим да како се радило до сада, тако неће моћи. Ово Министарство је место за консултације и договоре о свим пројектима и активностима. Мора да се ради брже и ефикасније, посебно у вођењу пројеката, да се зна ред, што сам са својим тимом показала и у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Надам се да сте свесни да сте на одговорним позицијама и очекујем да се одговорно и понашате“, рекла је Михајловићева.

Састанку су присустовали директори „Електропривреде Србије“ Милорад Грчић, ОДС „ЕПС Дистрибуција“ Бојан Атлагић, „Електромреже Србије“ Јелена Матејић, „Транснафте“ Богдан Кузмановић, ЈП ПЕУ Ресавица Марко Вуковић и у име РТБ Бор Ђен Симинг, генерални директор кинеске компаније „Зиђин“.

Директор „Транспортгаса“ Стеван Дукић није се одазвао састанку због чега ће бити позван на одговорност.

Прочитај још: 

РТС

1 Коментар

  1. „Мора да се ради брже и ефикасније“
    Шта то практично значи:
    мора да се брже и ефикасније пљачка буџет преко ових ЈПа, ( да искористе док су још на васти ) мора да се запошљава све више и брже рођачких и партијских паразита на терет ЈП које пуне зеленашким зајмањем на терет нестајућих грађана и нараштаја. Тешка, ђаволски тешка, готово немогућа мисија, од 45 до данас су толико разрадили технике и противправне заштите да је немогуће и замислити обимнију, бржу и криминалнију злоупотребу ЈПа без икаквих правних последица, али има да видимо долазе ипак млађе снаге, алавије, халапљивије, незаситије „лукс“ животног стила ( лимузине, јахте, виле, базени, рачуни на неким острвима ) Али ко зна можда и превазиђу пређашње?
    Значи: Свом снагом у нове „радне“ победе за „нашу“ децу ( које нема и то покрадоше из породилишта и продадоше у иностранство а своју пребацише исто у иностранство да буду близу својих коруптивних девизних милиона ).

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.