СKАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА БИВШЕГ СЕЛЕKТОРА ХРВАТСKЕ: Зашто се диже фрка на повик УБИЈ СРБИНА? Зашто су Срби у повлашћеном положају?

0

Игор Штимац (фото: Foto: Profimedia)

Скандалозна изјава некадашњег хрватског репрезентативца и селектора Игора Штимца уздрмала је регион!

Штимац сматра да се претерано указује на увреде на рачун Срба на хрватским стадионима. Односно, да се тамошњи Срби тако стављају у повлашћени положај у односу на друге, у које убраја и себе.

На питање о тамошњем навијачком екстремизму и повицима “Убиј Србина” на стадиону Хајдука из Сплита, он је одговорио…




“Нисам ти баш чуо да се скандира “Убиј Србина”. Чуо сам “Штимац, Турчине, напуши се не знам чег”. Нисам видео да је неко био кажњен, да су навијачи били кажњени када се то виче. Kада вређају нас који нисмо симпатични у одређеном контексту времена, онда то нико не потенцира и не јављају се удружења да кажу да се ради о дискриминацији, о увредљивим порукама и да би то требало казнити”, рекао је Штимац за Индеx.хр.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Скаче се само на задње ноге када се догоди повик према српској мањини. Зашто је то тако? Зашто су они различити? Не треба никога вређати. Шта је спортско борилиште, полигон за вређање? Kо хоће да вређа нека остане код куће и нека код куће реши са оним с киме би то требало да реши. Није то место где би требало вређати било кога. Али зашто стално апострофирамо мржњу према Србима? Нису они једини према којима се испољава мржња на спортским борилиштима. Хајде да све третирамо на исти начин. Нека не буду повлашћени у овој ситуацији, а стално се тражи нека повлашћеност за њих. И то иритира људе. То додатно иритира хрватске патриоте”, додао је Штимац.

Прочитајте још:  Убио се бивши репрезентативац и фудбалер Партизана

Прочитајте још: 



курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *