НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА БЕОГРАДА! Ташмајдан крије тајну са оног света за коју је знао једино Хитлер

0

Београд (Фото: Профимедиа)

На месту где се милионима година простирало Панонско море, данас у срцу Београда, дубоко у земљи, налази се Ташмајданска пећина. Из ње је Kарађорђе водио коњанике у борбу против турских освајача, а наш народ за време ратова спасавао главу.

Ташмајданска пећина стара је између шест и осам милиона година и некада је представљала границу Панонског мора. Велика стена, која и данас стоји код улаза у пећину, стара је 14 милиона година, а како ју је некада запљускивало море, у њој се и сада могу наћи шкољке.

Kакву тајну чува ово место и каква се мистерија и енергија крије у његовој пећини и подземним тунелима, у разговору за МОНДО открио је једном приликом виши кустос едукатор Природњачког музеја у Србији Миодраг Јовановић.

Реч Ташмајдан на туском значи каменолом. А, да ли је тамо заиста постојао каменолом, како поједини тврде, наш саговорник баш и не верује. Ташмајданска пећина, како каже, није људска творевина, нити има везе с копањем камена.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једна од могућих теорија је да је Ташмајдан био велика гробница

– Ташмајдан је вероватно био култно место старих људи који су овде живели пре неколико хиљада година. Они су ту жртвовани и ту су сахрањивали своје мртве и ко зна шта све још радили. По томе, Београд би могао да буде туристички краљ јер има ово – неолитско култно место – рекао је Јовановић.

Предвиђања 9 видовњака и пророка за 2021. годину – Светски рат почиње у Русији – ЕВО ШТА НАС ЧЕKА

– Београд је пун гробова и мислим да не постоји улица у којој нема старог гробља или бар неког гроба. Ми ноћу буквално стално идемо поред духова, не примећујемо их, јер смо навикли да паралелно идемо с мртвима – рекао је Јовановић.

Прочитајте још:  Отворено писмо државном врху Србије: Српски профашистички ослободиоци

Ако се вратимо у далеку прошлост, ташмајданска пећина је вероватно била средиште обожавања аријанства (прва велика христолошка јерес названа по јеретику Арију, александријском свештенику). Око 300-400 године после нове ере, па и пре тога, хришћанство се цепало и настао је велики број јереси, а међу њима и аријанство.




– Поп Арије је био протеран на Балкан и тада је дошао у Београд. Он је створио потпуно нову цркву. Аријанство је постајало у Београду и то је једино место где је постојао њихов култ, а хришћани су увек волели катакомбе. Тако да је лако спојити Ташмајдан и Аријаните који налазе ташмајданску пећину…, али да се то докаже сада је јако тешко – казао је наш саговорник.

Хитлер је знао за тајну

Наставак приче враћа нас у 1941. годину када су Немци дошли у Београд.

– Немци су 1941. године направили базу у ташмајданској пећини. Они су ко зна шта нашли у њој. Дно је бетонирано и зна се да су то Немци урадили, а зна се да они и Хитлер нису били ни најмање глупи људи. Пре него што су је бетонирали сигурно су дебело проучили шта се ту налази и пренели су из те пећине све што су нашли, тако да нажалост ми више немамо шта ту да нађемо – рекао је Јовановић.

– Познато је да је Адолф Хитлер био један од највећих магова 20 века, а био је и чаробњак. Бавио се магијом и био је изузетно опасан у томе, а те информације појавиле су се тек у последњих 15-20 година – казао је наш саговорник и додао да је због тога, и пре него што су дошли Немци на Балкан, Хитлер вероватно знао за ташмајданске пећине.

Прочитајте још:  Како је књаз Никола лечио педерлук!

Ни дан данас ташмајдански ходници нису до краја истражени. Питање је и да ли су их Немци бетонирали до краја, или још увек има неистражених делова.

Прочитајте још: 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *