Измене закона: Комунални инспектори и милицајци контролишу да ли грађани носе маске

2

Маска (Фото: pixabay. com)

Комунални инспектори и комунални милицајци моћи ће да контролишу да ли грађани носе маске и одржавају растојање у затвореним просторима и на отвореном, предвиђено је изменама Закона о заштити становништва од заразних болести.
Како је објавила Радио-телевизија Србије, измене закона су већ урађене и у четвртак ће се наћи пред Владом, а 10. новембра и пред посланицима Скупштине Србије.

Чланица радне групе за измену закона Тамара Стојчевић за РТС је рекла да закон предвиђа и могућност прекршајног налога, односно мандатне казне, па ће комунални и санитарни инспектор моћи да изрекне казну на лицу места.




Она је напоменула да се висина казни за непоштовање мера не мења и да оне износе од неколико хиљада динара до пола милиона динара.

Сада је ситуација таква да је ношење или неношење маске, одржавање дистанце, као и то како раде угоститељски објекти, само у надлежности санитарних инспектора а њих у Србији има само 140.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић рекао је да су санитарни инспектори дужни да поднесу захтев за покретање прекршајног поступка надлежном судији за правна лица, предузетнике, али и за грађане који не поштују прописане мере.

– У претходна четири дана извршено је 2.237 надзора, поднета су 74 захтева за покретње прекршајних поступака – навео је Стаменковић и додао да готово ниједан захтев није поднет против грађана који не носе маску или не држе дистанцу.

Прочитајте још: 

За неношење маске могућа и затворска казна од пет дана

Научници: Чак ни професионалне маске не штите од вируса!

Прочитајте још:  Дошло до краја: Кафане и хотели иду у бесцење, брод вреди као стан

Оне који не носе маске кажњаваће и полиција

Где све морамо да носимо маске и која је казна ако их немамо



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Измене закона: Комунални инспектори и милицајци контролишу да ли грађани носе маске

  1. Да ли ће контролисати и мигранте, ”рањиве” мањинске зајднице, друштво из
    ”Парова” и ”Задруге”…

  2. Нико од ових велеиздајника и дупеувлакача неможе боље да мисли о мом здрављу од мене самог. А што се тог њиховог предвиђања тиче рећи ћу им ово ПРЕДВИЂЕНО ЈЕ ДА КАД ПРЕДСЕДНИК ДРЖАВЕ,ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ИЛИ СКУПШТИНЕ НЕ ПОШТУЈУ УСТАВ СРБИЈЕ БУДУ СМЕЊЕНИ И ОДМАХ КРИВИЧНО ГОЊЕНИ ЈЕР СУ ПОЛОЖИЛИ ОБАВЕЗУЈУЋУ ЗАКЛЕТВУ АЛИ ЕТО ОНИ НЕ ПОШТУЈУ УСТАВ А НИКОМЕ И НЕ ПОЛАЖУ РАЧУНЕ. САД ЈЕ НА РЕДУ ТА АНАРХИЈА А У АНАРХИЈИНМОРА ДА ПОБЕДИ ВЕЋИНА И ТО ПРОСТА БЕЋИНА КОГА ИМА ВИШЕ ТИХ КОМУНАЛАЦА ИЛИ НАС ГРАЂАНА. НЕ ПОСТОЈИ ЗАКОН НИТИ БИЛО КАКВА ОДЛУКА ДА НА ОТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ НЕКОГА НАТЕРА ДА НОСИ МАСКУ. ТАКВУ ДРСКОСТ И СИЛЕЏИЈСТВО СЕ СИГУРНО НЕЋЕ ПОДНОСИТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *