Мађарска влада поднела предлог амандмана да би у Устав укључила одредбу да је “мајка жена, а отац мушкарац” и да би “пол дефинисала само какав је био при нечијем рођењу”

0
мађарска, мађарске

мађарска

Мађарска влада је поднела предлог амандмана да би у Устав укључила одредбу да је “мајка жена, а отац мушкарац” и да би пол дефинисала само какав је био при нечијем рођењу.

“Мађарска штити право деце да се идентификују на основу пола”, пише у предлогу који је министарка правде Јудит Варга послала Парламенту.

“Образовање је у складу с вредностима заснованим на уставном идентитету Мађарске и хришц́анској култури”, такође пише у предлогу амандмана на Устав.




Од маја је законом забрањено да се у грађанском статусу региструје нечија промена пола.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Предлог уставних амандмана долази док се Будимпешта противи предложеном механизму ЕУ да се исплата европских фондова услови посебно поштовањем Европске повеље о основним правима, која између осталог гарантује права сексуалних и родних мањина.


Прочитајте још: 


Тај механизам ЕУ државе чланице могу одобрити квалификованом вец́ином, али ако се то деси, прремијер Мађарске Виктор Орбан прети ветом на читав буџет ЕУ.

УН, Савет Европе, ОЕБС и ЕУ редовно критикују Орбана због доношења закона који нису у складу са европским правом и вредностима.

Европско правосуђе је већ осуђивало Мађарску због непоштовања обавеза још од приступања ЕУ 2004. године и због неприхватања првенства права ЕУ над домаћим прописима Мађарске.

[table id=1 /]



(Бета-АФП)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *