Зато могу несметано да трују народ и експлоатишу СРПСКО злато: Инвестиције „Зиђина“ међу најважнијим у земљи

0
Зорана Михајловић (Фото: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS)

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је са Ђан Симингом, генералним директором компаније „Сербиа Зиђин копер“, већинским власником РТБ-а Бор, који је истакао да та компанија планира да инвестира у Србију 1,26 милијарди долара, док укупне планиране инвестиције те и компаније „Зиђин мајнинг“ износе преко три милијарде долара.

Михајловићева је истакла да је реч о једној од најважнијих инвестиција у земљи, наводи се у саопштењу.

Министарка је захвалила амбасади НР Kине, са којом је остварена успешна сарадња и добри резултати у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, и изразила уверење да ће се тако наставити и у Министарству рударства и енергетике.
„Министарство је отворено и ту да вам буде подршка 24 сата, седам дана у недељи. Од вас очекујем да дефинишете стратегију развоја обе компаније, уколико је немате очекујем да то припремите, јер је инвестирање и у „Зиђин копер“ и у „Зиђин мајнинг“ за нас од изузетног значаја“, истакла је министарка.

Зато могу несметано да трују народ и експлоатишу СРПСКО злато: Инвестиције "Зиђина" међу најважнијим у земљи
Министарство одлучило: Зиђин не треба да ради студију утицаја на животну средину за рудник Мајданпек

Поручила је да ће подржати текуће пројекте и инвестиције „Зиђин копера“ и планове за заштиту животне средине.

„Желимо да се пројекти спроводе брже и ефикасније, јер свима нам је стало до тога да имамо што више успеха и да направимо добре резултате. Ми смо партнери у овом послу и оно што радимо хоћемо да буде брже и ефикасније, то је у интересу и наше државе и компаније“, нагласила је министарка рударства и енергетике.

Ђан Симинг је захвалио на подршци Владе и Министарства на пројектима које компанија реализује у Србији .

„До сада смо у РТБ Бор уложили 640 милиона долара. Поред активности на проширењу и санацији постројења, улажемо у заштиту животне средине и унапређујемо услове и безбедност на раду. Засадили смо више од 56.000 садница у индустријској зони, а за 88 одсто смањили повреде на раду у овој години“, рекао је Ђан Симинг.
Према његовим речима „Зиђин копер“ је мултинационална компанија, која послује у 10 земаља света, а у Kини је једна од највећих база за производњу зелене енергије.

„Заштита животне средине један је од наших приоритета и на томе радимо и у Србији. Ваша подршка у ефикаснијој реализацији пројеката нам је важна“, навео је Ђан Симинг.


Прочитајте још: 


На састанку је, између осталог, било речи о тренутним пројектима – проширењу капацитета на површинском копу Велики кривељ и активностима на изградњи новог флотацијског постројења на површинском копу Јужни ревир, Мајданпек.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!РТС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.