Демократске вредности европске цивилизације: Обавезно прихватање миграната у Европи и „обезбеђивање једнакости“ са перверзњацима

0

Самит шефова држава и влада држава чланица Европске уније одржан 19. новембра 2020. године није успео. Самит је одржан путем видеа, при чему сенка коронавируса и даље дели чланице. Мађарска и Пољска блокирале су седмогодишњи буџет ЕУ за период 2021. – 2027. (1,07 билиона евра) и план економског опоравка ЕУ (750 милијарди евра), због затварања производних и малопродајних објеката (за шта је крив коронавирус).

Састанак од 19. новембра требало је да буде у потпуности посвећен „борби против коронавируса“, ​​али су се Мађарска и Пољска побуниле и дневни ред морао је да буде промењен. Букурешт и Варшава се не слажу са стварањем тзв. механизама за надгледање поштовања такозваних принципа владавине закона. Значење „механизма“ је да ће расподела новца у Бриселу зависити од резултата ове контроле. Словенија се придружила Мађарској и Пољској.

Виктор Орбан је оптужио власти у Бриселу да намеравају да приморају Мађарску да промени политику ограничавања имиграције. Будимпешта одбија да учествује у програмима ЕУ за обавезно пресељење миграната у све земље ЕУ. Орбан чак не попушта ни пред таквим убеђивањима предвођеним Ангелом Меркел, председником Европског савета Шарлом Мишелом и другим европским политичарима.

А премијер Матеуш Моравецки најавио је да ће Пољска одбити буџет Европске уније за 2021-2027, ако је исплата новца повезана са такозваном владавином закона. Моравецки је упутио писмо шефовима институција ЕУ у којем је рекао да ће, уколико се успостави таква веза, политички мотиви доћи до изражаја.


Прочитајте још: 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ШОКАНТНА АНАЛИЗА: Након пресуде Уставног суда крећу оружани сукоби и распад САД (ВИДЕО)

А такви мотиви се већ појављују. Немачка инсистира да се обустави финансијска помоћ државама чланицама ЕУ које не испуњавају захтеве Брисела. Према речима шефа кабинета пољског премијера Михала Дворчака, то би могло довести до распада Европске уније.

Прва позиција Брисела је, дакле, наметање обавезног пресељења миграната (углавном из Африке и Азије) у све чланице ЕУ. Друга позиција је „борба против дискриминације“ перверзњака. Европска комисија је 12. новембра, објавила прву стратегију за „обезбеђивање једнакости ЛГБТ особа“ широм света. покренут је нови акроним ЛГБТКИ: лезбејкама, хомосексуалцима, бисексуалцима и трансвеститима додају се нови первезњаци – квири (Queer – особа која не подржава поделу на традиционалне међусобно искључујуће категорије пола и сексуалности [жена / мушкарац, хомосексуалац ​​] хетеросексуалац ​​итд., као и она која себе сматра потиснутом хетеронормативношћу опште културе. Реч „квир“ потиче од енглеског Queer, који у свом ред има више значења: чудни; сумњиви или сумњив; хомосексуалац. По први пут у научној заједници о њему су почели да говоре крајем 80-их – након објављивања Терезе Де Лаурехис „Теорија Квир: лезбијска и хомосексуална сексуалност: увод“ – прим. прев.). и интерсексуалци, чија се „равноправност са људима“ жели да обезбеди широм планете.

Европска комесарка за равноправност Хелена Дали предложила је да се утврде, у седмогодишњем буџету ЕУ, санкције против оних држава чланица које одбију да се повинују „релевантним нормама толеранције“.

Брисел је забринут: у Пољској је 2019. стотинак градова и општина прогласило своју територију „зоном ослобођеном ЛГБТ идеологије“. Као одговор, Европска комисија је одбила да обезбеди финансирање за шест градова са листе. Нагласимо: у Пољској су забрањени истополни „бракови“ и усвајање деце истосполних супружника. У Мађарској су такође забрањени истополни „бракови“. Све ово изазива растућу иритацију код „власника игре“.

Прочитајте још:  Укронацисти зову Пугачеву и њеног геј "мужа" на концерт у част "победе над Путином"

Прочитајте још: 


Хелена Дали, у свом интервјуу листу «Politico», нагласила је: земље које не поштују ЛГБТКИ права, треба да буду подложне казнама, ово је „добар начин да се држава чланица ЕУ присили да то учини”. ЕУ, рекла је, мора државама чланицама предочити избор: „Не поштујете владавину закона у овој области? Добро. Али тада нећете добити део новца који сте иначе требали добити“.

У међувремену, Мађарска наставља да се расправља са заговорницима „заштите права“ перверзњака. Мађарска министарка правде Јудит Варга рекла је «Велту»: „Желимо да сачувамо своје хришћанске корене. Желимо да сачувамо брак као заједницу између мушкарца и жене. И то су питања нашег живота која морамо сами да решимо“. Они то желе. Међутим Да ли ће моћи да обезбеде?

„Источни фронт се шири: започиње устанак против Европске уније“, пише италијански лист «Giornale». Према овој публикацији, не говоримо само о процедуралним питањима, већ о дубоком идеолошком расцепу између старе (Западне) и нове (Источне) Европе. Европска комисија је већ покренула тужбу против Мађарске и Пољске због непоштовања договорених одлука и покренула питање изрицања санкција против Пољске и Мађарске у складу са чланом 2 Лисабонског уговора због кршења „демократских вредности ЕУ“.

Италијански лист «Giornale», наравно, озбиљно потцењује и умањује значај започете борбе: не ради се о различитим идеологијама, већ о нечем много темељнијем – о основама постојања врсте „Хомо сапиенс“. На политичком плану, то се огледа у облику сукоба националних и наднационалних (транснационалних) интереса.

Прочитајте још:  Немци позивају да се Италији не помаже због мафије, Италијани огорчени

Мађарска и Пољска изјавиле су да ће блокирати усвајање буџета ЕУ ако се њихов став занемари. У Будимпешти и Варшави не разумеју једноставну ствар („рука Брисела“ која контролише расподелу новца омета ово разумевање): све док је ова или она држава чланица ЕУ, она има мале шансе да задржи и делић државне суверености. Чак и врло мало. Морамо да се равнати према „демократским вредностима“.

С руског превео Зоран Милошевић / Балканска геополитика

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2020/11/20/chto-takoe-demokraticheskie-cennosti-evropejskoj-civilizacii-52300.html

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *