ДРАМАТИЧАН ОБРТ – Апелациони суд у Лисабону: ПЦР тестови на корону нису веродостојни

0

Судије су потврдиле првостепену пресуду према којој је присилни карантин противзаконит.

Четворо Нијемаца који су отишли на одмор у Португалију и противзаконито стављени у карантин јер је један од њих имао позитиван резултат теста на корону добили су случај на Апелационом суду у Португалији.

Судије су потврдиле првостепену пресуду према којој је присилни карантин противзаконит. Суштина спора била је поузданост пи-си-ар (ПЦР) тестова.




Пресуда од 11. новембра донијета је послије жалбе обласне Здравствене службе на првостепену пресуду према којој је усвојен захтјев њемачких туриста, којима је наређено да остану у хотелу пошто је ПЦР тест код једног од њих дао позитиван резултат, а остала тројица означени као блиски контакти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Човек тестирао обично млеко на ПЦР тест и …позитивно на корону (Видео)

Према пресуди Апелационог суда, локалне здравствене власти прекршиле су и португалско и међународно право присиљавајући Нијемце да остану у хотелу, наводећи да само љекар може дати „дијагнозу“ да ли је у питању зараза или не, изражавајући критички став о одсуству љекара приликом одлучивања.

Суд се критички осврнуо и на поузданост ПЦР тестова.

У закључку пресуде на 34 стране између осталог се каже: „Узимајући у обзир тренутне научне доказе, показује се да овај тест није у стању да ван разумне сумње докаже да позитиван резултат чињенично значи да је особа заражена вирусом САРС-ЦоВ-2.“ Kао два главна разлога судије су навеле да „поузданост теста зависи од броја циклуса и од степена присутности вируса“.




Судије су цитирале студију „водећих специјалиста из Европе и свијета“, објављену крајем септембра у енглеском часопису Оxфорд Ацадемиц, која је показала да ако неко има позитиван резултат на 35 или више циклуса, вјероватноћа да је особа заиста заражена износи мање од 3 одсто, и да „вјероватноћа… да ће добити лажно позитиван резултат износи 97% или више“.

Прочитајте још:  Спуштање „дигиталне гвоздене завесе“

Признајући да је број циклуса приликом тестирања у лабораторијама у Португалији непознат, судије су налаз студије прихватили као још један од доказа да је задржавање туриста у хотелу било противзаконито, из чега слиједи да резултати теста нису вјеродостојни.

Судије су стога у пресуди навеле да „овај суд ни на који начин“ не би могао утврдити да ли је туриста с позитивним резултатом теста заиста био носилац вируса.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 




(стањествари.цом)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *