За какав се рат спрема Русија и за шта им је потребна обнова тајне лабораторије из СССР-а?

0

(Фото: Јутјуб)

У Русији је поново отворено специјално истраживачко постројење са задатком да тестира оружје које може да издржи температуре смрзавања и сурове временске услове на крајевима света.

Централни научно-истраживачки институт за прецизно машинско инжењерство, са седиштем у непосредној близини Москве, објавио је у четвртак да је лабораторија добила државну сертификацију и да ће ускоро започети испитивање.

Овај институт основан је још у време Совјетског Савеза, међутим, временом је пропао, па је његова опрема из тога времена замењена и обновљена, пише “Раша тудеј”.



У саопштењу за штампу, шеф научног и техничког центра Института рекао је да је “сертификација последњи корак ка обнављању овог јединственог технолошког достигнућа које је изгубљено након пада СССР-а”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је такође истакао да ће полигон започети истраживања на великом броју оружја, укључујући пушке, специјално израђене бацаче граната и топове малог калибра који могу бити ефикасни и на „екстремним температурама“ и до минус 60 степени.


Прочитајте још: 


Услови у Институту су пројектовани тако да опонашају окружења попут Арктика, али са потенцијалом да се створи амбијент и других потенцијалних ратишта. Тестови којима се утврђује да ли оружје може да издржи и тропске климе изводиће се у комбинованој комори за топлоту и кишу, док комора за прашину опонаша притиске које пустињски услови врше на механизме за пуцање.

ДЕЦА НЕ СМЕЈУ ДА ПРИМЕ ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ: Огласио се члан Кризног штаба и дао детаљно објашњење те одлуке

Арктик је представљен као потенцијална тачка војних сукоба, јер Русија, САД, Велика Британија, Канада и Кина изводе вежбе у том региону и раде на усавршавању својих способности за сукоб на екстремно хладном времену.

Прочитајте још:  Песков: нема коначне одлуке о суспензији учешћа Русије у житном послу

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *