Заев: Легализација марихуане је национално питање које ће подићи стандард Македоније!

1

Зоран Заев (Фото Танјуг - Јутјуб)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да питање легализација марихуане није политичко већ национално питање, те да ће у правцу декриминализације, у првој половини 2021. године бити промењене одредбе у Кривичном законику.

„У правцу декриминализације потребно је да се промене делови Кривичног законика у делу који се односи на опојне дроге. То ћемо урадити у првом делу 2021. и генерално су реакције позитивне по овом питању”, каже Заев у емисији Економски магазин за Алсат М.

Како је навео, медицински канабис има огромни потенцијал у економском развоју.




„Овде нема политике, ово је нешто национално. Треба да подржимо закон”, истиче Заев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он такође наглашава да македонски МУП остаје посвећен у борби против шверцовања и трговине дрогом и наркотичним супстанцама.


Прочитајте још: 


Како је нагласио, у земљама у којима је марихуана легализована осећа се економски потенцијал за развој код свих услужних делатност, а многи корисници хероина и кокаина истовремено одустају од коришчење тешких дрога, пише портал „Плусинфо”, а преноси Танјуг.

„Коначни циљ је достизање економског раста и развоја. Отварају се нова радна места, уносе се девизе у државу, помаже се пуно у борби против коришчења тешких наркотика”, нагласио је македонски премијер.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Заев: Легализација марихуане је национално питање које ће подићи стандард Македоније!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *