ДЕЦА НЕ СМЕЈУ ДА ПРИМЕ ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ: Огласио се члан Кризног штаба и дао детаљно објашњење те одлуке

0

Depositphotos/samwordley@gmail.com

ИМУНОЛОГ др Срђа Јанковић објаснио је ко не сме да прими постојеће вакцине против вируса корона, и зашто су међу њима и деца.

– С обзиром да је ово нова болест и нове вакцине, није било времена да се оне испитају у популацији деце где су врло строге етичке и методолошке норме испитивања и за сада неће бити вакцинације деце поготово што она ређе оболевају. Штитићемо их као и до сада превентивним мерама. Када буде колективни имунитет почео да се ствара, на тај начин ће и деца бити заштићена – рекао је др Јанковић за ТВ Прва.

Како је објаснио, потребно је да се ураде испитивања на одређеној популацији да би могле да се региструју за ту популацију, у овом случају децу.




– Фајзер/Бионтек вакцина пошто није жива вакцина, њене контраиндикције обухватају само преосетљивост на компоненте вакцине и из предострожности се неће давати људима који су склони тежим алергијским реакцијама, а да притом не знамо тачно на који алерген. Морају бити здрави, свако акутно обољење и погоршање хроничне болести је привремена контраиндикација. То значи да не могу у том тренутку да се вакцинишу, али то не значи да неће моћи кад им се стање погорша. За живе вакцине као што је Спутник V и АстраЗенека важеће контраиндикације су да особе са значајније ослабљеним имунским системом не треба да се вакцинишу – истакао је имунолог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, заштита коју вакцина пружа није тренутна јер вакцина треба да покрене наш имунски одговор. Наш организам нас штити, објашњава, а вакцина даје информацију од чега треба да нас штити. Већ седми дан од давања друге дозе требало би да имамо солидну заштиту, а између две дозе постепено се ствара заштита.

Прочитајте још:  Федерација БиХ усвојила такозвани корона закон

[table id=1 /]


Прочитајте још: 




(Србија данас)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *