Пензионер други пут враћа новац Вучићу: То није помоћ, већ понижење

0
(Фото: Depositphotos, librakv)

Након што је држава на рачуне пензионера уплатила пет хиљада динара новчане помоћи, један од њих одлучио је да тај износ поштом пошаље председнику Србије Александру Вучићу. Не желим милостињу, нити понижење, поручује пензионер Миле Делић, који други пут враћа помоћ намењену најстаријима.

Новогодишња честитка у износу од пет хиљада динара стигла је на Андрићев венац, адресирана на председника Србије Александра Вучића. Пошиљалац Миле Делић, потпуковник у пензији, некадашњи пилот. Kаже, новац који држава даје пензионерима „није помоћ, већ понижење“, због чега га и враћа.

„То је новац жртвован да би се покренули ови наши успавани пензионери на које сам ја јако љут“, каже Делић.Љут је Миле и на председника Србије, а смањење пензија из 2014. године још увек није заборавио.

„Мени је Вучић узео 48 рата које су биле, свака од њих, свака од два до три пута већа од ове помоћи, за све време важења закона“, каже он.

А закон је важио четири године, до 2018. Због тога је Делић председнику Србије, тада премијеру, исту овакву уплатницу већ послао 2016. године. Иста и порука – милостињу не желим.

„Уплата је враћена, после једно месец дана, из поште шест, која је најближа Влади Србије, али нисам ја био код куће, па није сачувана уплатница, не знам ко ју је послао“, каже Делић.Помоћ је већини пензионера у Србији потребна, али се она не може делити када то падне на памет Александру Вучићу или Синиши Малом, већ се проблем мора решавати системски, каже новинар Времена Радмило Марковић.

„То је једна предизборна кампања и не престаје никада. Имамо помешане поруке, час имамо паре, час немамо, час се разбацујемо, час стежемо кесу“, каже Марковић.

Управо због таквог односа државе према пензионерима Делић поручује да ће наставити да се бори против њиховог угњетавања и за узете пензије, а не крије ни да су га врбовале поједине опозиционе партије.

„Не зову магаре у сватове да коло води, него да кола вуче“, каже Делић.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Прочитајте још: 
Н1

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.