Амбасадор Србије у Ватикану Сима Аврамовић: Вучић жели да папа посети Србију

3

(фото: Твитер)

Амбасадор Србије у Ватикану Сима Аврамовић изјавио је да “наша држава високо цени став Свете Столице да не признаје такозвану независност Косова и надамо се да ће на том ставу истрајати”.

„Неопходно је непрестано подсећати да је наш заједнички интерес очување хришанске баштине, хришћанских вредности, па и само опстајање хришћанства. У свакој прилици се мора говорити о томе колико је угрожено наше становништво и српско културно наследје на Косову и Метохији, које представља и део општехрићанске и европске традиције“, рекао је Аврамовић за данашну Политику.




Он је оценио да су „односи Србије и Свете Столице веома коректни и добри, али простра за њихово даље усавршавање има доста“.

Како је навео, „поред унапређења политичким контаката, велики простор је већ сада отворен за сарадњу у области културе, научноистраживачког рада и образовања“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање колико је долазак папе у Србију државно, а колико црквено питање, будући да је римски папа и представник државе али и поглавар Римокатиличне цркве, Аврамовић је навео да је то „несумњиво деликатно питања и за државу и за цркву“.




„Наша држава се недвосмислено изјаснила кроз неколико пута понављању изјаву председника Вучића за такву посету жели да види“, рекао је Аврамовић.

Према његовим речима, „наша СПЦ има веома добре контакте са Римокаличком црквом, које је нарочито унапредио Његова светост партијарх Порфирије, још док се налазио на положају митрополита загребачко-љубљанског“, рекао је Аврамовић.

„Све то свакако може допринети његовим чешћим сусретима са ватиканским званичницима на високом нивоу, што већ само по по себи представља важан домет, независно од тога да ли ће до посете папе Србији у догледно време доћи или не“, рекао је Аврамовић.

Прочитајте још:  Помоћ државе привредницима постала омча око врата, извесна масовна отпуштања (видео)

Прочитајте још:


 

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Амбасадор Србије у Ватикану Сима Аврамовић: Вучић жели да папа посети Србију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *