ЕУ прогласила скакавце храном за људе, моћи ће се јести у два облика

0

(фото:Фронтал.рс)

Скакавци су уврштени на европски попис хране за људе у склопу настојања ЕУ за одрживом производњом и прехраном.

То је други пут да је Брисел одлучио да су инсекти сигурни за конзумацију, након што је у јуну одобрио суве личинке брашнара.

Европска комисија је објавила да ће скакавци бити означени као грицкалица или састојак хране у дехидрираном или замрзнутом облику након што им се уклоне крила и ноге или пак као прашак. Европска агенција за сигурност хране наводи да је скакавац локуста миграториа богат протеинима и нешкодљив, иако може изазвати реакције код људи алергичних на љускаре и мекушце.



Организација за производњу хране истиче да су кукци врло храњив и здрав извор хране богат протеинима, витаминима и минералима. Инсекти, које свакодневно једу милиони људи широм света, у новој стратегији ЕУ су наведени као алтернативни извор протеина који би могао убрзати заокрет према одрживијој производњи хране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Европском директивом из 1977. већ су одобрене алге, нови биљни протеини и одређене врсте хране из других земаља. Захтеви су поднесени за још девет врста инсеката.

[table id=1 /]



Фронтал.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *