Све више бабица у Великој Британији има проблеме са алкохолом и дрогама

0

Истраживањем је утврђено да је стопа злоупотебе супстанци међу бабицама виша него код доктора, од којих између осам и 15 одсто кажу да су имали овакве проблеме.

(фото:EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS)

Британски Краљевски колеџ гинеколошко-акушерских сестара, код нас познатијих као бабице, затражио је да његови чланови добијају исту подршку као и доктори када имају проблема са алкохолом и дрогама.

Резултати истраживања у које је Гардијан имао увид – а које је прво такве врсте о злоупотреби супстанци међу бабицама – показали су да веома велики број њих има проблеме са дрогама или алкохолом.

Око 28 одсто испитаника је рекло да имају или су имали такве проблеме, а 16 одсто да су радили свој посао док су били под утицајем различитих супстанци.



Доктрока Сели Пезаро, ауторка истраживања, каже да је утврђено да осим алкохола, бабице користе канабис, кокаин, херион и седативе.

Према њеним речима, као разлоге за то испитаници између осталог наводе са послом повезан стрес, анксиозност, малтретирање, трауматичне клиничке инциденте, као и покушај да остану функционални док раде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пезаро каже да не постоји никакав вид помоћи доступан бабицама, док доктори који се боре са злоупотребом супстанци могу да добију подршку кроз програм Национале здравствене службе намењен здравственим радницима.

Истраживањем је утврђено да је стопа злоупотебе супстанци међу бабицама виша него код доктора, од којих између осам и 15 одсто кажу да су имали овакве проблеме.

Између 2014. и 2016. године, око 26 одсто од 1.298 случајева за које је тражена процена подобности за извођење праксе бабица је било повезано са дрогама или алкохолом.


Прочитајте још: 


“Храбра је одлука иступити и рећи да имате проблем и да се борите са злоупотребом супстанци, која разара људе и породице. Зато је важно да сви здравствени радници имају исти третман и да добију подршку од својих послодаваца, без обзира на улогу коју играју”, рекао је портпарол Краљевског колеџа бабица.

Прочитајте још:  Удар руске авијације на окупаторску базу у Бахмуту (видео)

[table id=1 /]



Д.Ј./Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *