ДрКОН наставља по старом: Етички недопустиво да вакцинација здравствених радника није обавезна

3

Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог и члан републичког Кризног штаба за сузбијање корона вируса Предраг Кон изјавио је данас да је обавезна вакцинација здравствених радника нешто што је нужно и оценио да је „морално и етички недопустиво да она није обавезна“.

Кон је за телевизију Прва рекао да није превише размишљао о евентуалним санкцијама за здравствене раднике који не желе да се вакцинишу и да не зна какве би оне могле да буду, али да „нема никакве дилеме да за неке професије вакцинација мора бити обавезна“.

„Ми смо увели обавезну имунизацију (здравствених радника) у Правилник о имунизацији и стручно-методолошким упутсвима. То једноставно постоји. То је регулисано законом“, истакао је Кон.



Он је рекао да се та обавеза није примењивала ни раније, а према његовим речима, вакцинација здравствених радника је обавезна и против грипа, против кога је вакцинисано од пет одсто до 40 одсто медицинара, у зависности од установе, као и хепатитиса Б, против кога је вакцинисана половина радника у здравству.

Кон је додао и да питање обавезне вакцинације за све грађане није за здравственог радника или епидемиолога, јер је он увек за то да вакцинисаност буде изразито висока.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не могу да будем против неке мере која повећава вакцинисаност“, казао је Кон.

[table id=1 /]



Данас/Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ДрКОН наставља по старом: Етички недопустиво да вакцинација здравствених радника није обавезна

  1. Moralno je i etički nedopustivo i kriminogeno nekoga primoravati na nešto, vakcine recimo, koje nemaju garancije. Da li je moralno i etički obavezati sve sa položenim vozačkim ispitom da voze automobile bez garancija i koji mogu u toku vožnje da se zapale, da im rezervoar eksplodira, da otkažu kočnice, da otkažu svi bezbednosni sistemi, da otpadnu točkovi,…?

  2. Морално, етички, мозговно, … је недопустиво,
    да једно глупо и покварено гов*но, један
    манијакални убица и фармако мафијаш, са
    дебелим криминалним досијеом, који у животу
    није урадио ништа добро, једно ђубре наспрам
    кога је др. Менгеле мала маца, услед мафијских
    ционистичко-масонских веза, уместо да гули
    најдужу и најтежу робију,

    лупета јавно гомиле глупости у сред “србије”!

  3. Definicija nove etike je ucena, oduzimanje, klasicno ubistvo cim nekog ostavljas i pretis za osnovno prirodno pravo koje svaki covek ima rodjenjem, a moral je g. Kon da se ogleda kao savest a to zelite promeniti kod svakog.. pa vi niste ni za psihijatriju moralno je i eticki da se izmisli nova grana medicine npr. zlocinacko nebulozna psihijatrijska nauka tebe i jos 4, 5 lekara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *